Overal oldtimers, geen reclame voor McDonalds of Coca-Cola en op elke straathoek opzwepende muziek. Het lijkt alsof Cuba jaren heeft stilgestaan in de tijd. Maar dat authentieke imago van het eiland zal binnenkort verdwijnen. Dit is dus hét moment om een reisje richting Cuba te boeken.

iStock_000072022631_MediumWie naar Cuba gaat, gaat terug naar het verleden. Het eiland in de Caraïben was decennialang geïsoleerd door de Verenigde Staten en dat heeft overduidelijke gevolgen gehad. Zo er rijden maar liefst 600.000 oldtimers rond op het eiland, Amerikaanse merken zoals McDonalds, Coca-Cola en KFC zijn nergens te vinden en overal zie je het beeld van Che Guevara opduiken. Maar de vraag is hoe lang dat nog zal duren.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft twee jaar geleden namelijk de diplomatieke relaties tussen Cuba en de Verenigde Staten terug versterkt. Met andere woorden: de authentieke Cubaanse sfeer verdwijnt binnenkort voorgoed. En als ook het handelsembargo wordt versoepeld, zullen die originele kenmerken van Cuba helemaal uitsterven.

iStock_000055901926_Medium

Dus wil je genieten van authentieke sigaren, rum en opzwepende salsa zonder duizenden toeristen om je heen? ? Dan is deze zomer echt het moment om een reisje naar Cuba te ondernemen.

Zijn we weg?

 

Foto’s: iStock