Waarom ook je haren een primer nodig hebben (+ tips van een pro hoe ze te gebruiken!)

891

Beautyliefhebbers opgelet: nu zijn er ook primers voor je haren en jawel, je kapsel zal blij zijn wanneer je ze gebruikt!

Primers kennen we al uit de wereld van de huidverzorging en make-up; ze beschermen je huid tegen vuiligheid en agressieve stoffen en  zorgen voor een mooi, egaal oppervlak waar je make-up zich netjes – en lang – aan kan hechten. Ook voor de haren bestaan er al een tijdje primers, en als je ze nog niet gebruikte, dan wordt dat hoog tijd!

suki

Wat zijn primers?

Primers voor je haren doen eigenlijk hetzelfde als primers voor je huid: ze beschermen en voeden je haren en je hoofdhuid waardoor je kapsel er gewoon beter en gezonder uit ziet. Vooral bij het stijlen en krullen is een primer onmisbaar!

Hoe gebruik je ze?

Simpel: nadat je je haren hebt gewassen en verzorgd met een shampoo en conditioner, verdeel je met je handen (of met een spray) wat primer over je vochtige haren. Daarna kun je je haren droog föhnen. Gebruik je geen primer voor de brushing, dan kan de hitte van je haardroger (en stijltang) je haren beschadigen, breken en uitdrogen.

Er zijn verschillende primers verkrijgbaar – voor elk type haar en voor elke toepassing – maar de  Pillow Proof Blow Dry Express Primer Spray van Redken, een multifunctionele föhnprimer die het haar versterkt en beschermt tegen hitte en die de droogtijd verkort. Naast de spray is er nu ook een versie in crème beschikbaar (de Pillow Proof Blow Dry Express Primer Cream) met een extra voedend effect voor droog, dik en compact haar. Het product zorgt er bovendien  voor dat je haren sneller drogen en je styling langer blijft.ppbd_triobts_rgb

 

Redkens Internationaal Creatief Directeur Guido Palau legt stap per stap uit je deze gebruikt:

1. Maak het haar handdoekdroog

“Föhn het haar niet wanneer het helemaal nat is. Dep het droog met een handdoek voor je producten aanbrengt. Zo wordt de droogtijd korter.”

2. Ontwarren

“Raakt het haar steevast in de war wanneer je het föhnt? Ga dan eerst met een grove kam door het haar om het te ontwarren en om breken te voorkomen.”

3. Neem tijd om het haar voor te bereiden

Kies de Pillow Proof Blow Dry Express Primer die geschikt is voor jouw haar:

– de Primer Spray is ideaal voor alle haartypes. Schud om te activeren en verstuif over handdoekdroog haar.
– de Treatment Primer Cream is ideaal voor alle haartypes – vooral voor dik, droog en compact haar.

Pomp om de perfecte hoeveelheid te doseren.

4. Breng de stylingproducten na de primer aan

“Iedereen weet dat make-up beter en langer blijft zitten wanneer je een primer onder de foundation aanbrengt. Dat geldt ook voor het haar! Stylingproducten zijn efficiënter en het kapsel blijft langer zitten wanneer je eerst een primer aanbrengt.  De primer is de eerste stap van elke föhnbeurt.”

5. Werk sectie per sectie

“Gebruik clips om de secties vast te zetten en focus op een sectie tegelijk. Maar verlies geen tijd om perfecte scheidingen te maken. Willekeurige secties geven een natuurlijker effect.”

6. Vergeet je pony niet

“Wanneer je een pony hebt, föhn je die best met een platte borstel. Een rond exemplaar maakt de pony te bol.”

7. Laat het resultaat langer duren

“Het geheim van een duurzaam föhnresultaat? Droogshampoo. Verstuif Pillow Proof Blow Dry Two Day Extender op de wortels om het teveel aan vet te absorberen en het haar in ijltempo op te frissen.”

 

ppbd_treatmentprimerbrushes_rgb