Wat je misschien nog niet wist over tweelingen…

384

Als baby zijn ze zo schattig en hoe ouder ze worden, hoe harder ze op elkaar beginnen te lijken. Dat broers en zussen zo identiek kunnen zijn, blijft een fascinerend gegeven. Tweelingen hebben een band voor het leven, dat is zeker. Maar wat weet je eigenlijk over tweelingen?

 

Geen twee navels zijn identiek

Als er een tweeling geboren wordt en als ze heel erg op elkaar lijken, is de navel de makkelijkste manier om ze uit elkaar te houden. Twee navels zijn nooit exact hetzelfde.

Fraternal Twin Baby Brother and Sister

Grote vrouwen hebben meer kans op een tweeling

Hoe langer je bent, hoe meer kans je hebt op een tweeling. Grote vrouwen beschikken over meer insuline-achtige groeifactor (IGF), een proteïne die wordt vrijgegeven door de lever als reactie op een groeihormoon dat de groei van botten stimuleert. Hoe meer IGF een vrouw heeft, hoe meer kans ze maakt moeder te worden van een tweeling.

Spiegel-tweelingen

Sommige tweelingen zijn elkaars spiegelbeeld. Ongeveer 25 procent van de identieke tweelingen ontwikkelen zich recht tegenover elkaar, waardoor ze een reflectie worden van elkaar. Ze kunnen rechts- en linkshandig zijn, dezelfde geboortevlekjes hebben aan de tegenovergestelde kant van het lichaam of hebben haar dat in de tegenovergestelde richting krult.

Beautiful women with blue eyes

Toch niet zo identiek?

Tweelingen kunnen geboren worden met een andere huidskleur en andere ogen. Deze meisjes zijn bijvoorbeeld tweelingen. Het feit dat de meisjes er zo verschillend uitzien, heeft te maken met de verschillende afkomsten van de ouders. Hun moeder Donna, is half Jamaicaans, en hun vader Vince is blank.

AJMOUKJD00AO0001

Tweelingen in de baarmoeder

Vanaf 18 weken raken tweelingen elkaar in de baarmoeder meer aan dan zichzelf.

En dit moet het schattigste filmpje zijn dat ooit van een tweeling werd gemaakt. Deze tweeling is al geboren, maar beseft dat zelf nog niet zo goed.