Opvallend: 5 dingen die je nog niet wist over je bh!

358

21 MEI 2014 | De bh viert dit jaar zijn 100ste verjaardag, hoera!  Van de Velde, ontwerper en producent van lingeriemerken PrimaDonna en Marie Jo, vond het dan ook de hoogste tijd om de bh eens de aandacht te geven die hij verdient (én terecht vinden wij!). Ziehier enkele leuke weetjes over een fijn stukje lingerie.

# 1. De bh is het meest ondergewaardeerde kledingstuk in onze kleerkast
Hoewel er iedere dag miljoenen vrouwen zo’n exemplaartje dragen, bezien vrouwen hun bh’s niet altijd als een kledingstuk. Zo bewaren de meeste vrouwen hun bh’s zelden samen met hun andere kleding in de kleerkast. Ze leggen deze wel in een aparte ladenkast of in een lade onder hun bed! Weird…

# 2. Een bh is fashion die je (niet) ziet
Uit een lingerie-enquête bleek ook volgende vreemde vaststelling: terwijl dames elk seizoen steevast de kleurtrends in de bovenkleding volgen, beweert maar liefst 65 % van de vrouwen enkel zwarte, witte of huidkleurige bh’s in hun lingerielade te hebben! En dit terwijl lingerie zich net als bovenkleding laat inspireren door dezelfde catwalks en trendwatchers. Raar, heel raar…

# 3. Vrouwen hebben meer schoenen dan bh’s!
Bij elke gelegenheid het juiste schoeisel, bij elke gelegenheid de juiste bh! Lingerie werkt net zo maar een vrouw heeft vaak meer schoenen dan bh’s. Pumps en sandalen, naaldhakken en sneakers, cognackleurige enkellaarsjes en flashy teenslippers, zwarte laarzen en kleurige ballerina’s. Hebben we ze niet allemaal? Een vrouw zoekt bij elke outfit naar de ‘matching’ schoenen, dus waarom niet naar de matching bh?

# 4. De lingerie maakt de vrouw
Lingeriestylisten kunnen heel wat voor jou betekenen! Omdat het heel belangrijk is de juiste lingerie te kiezen, helpen ze jou een bh uit te kiezen waarmee jouw rugdecolleté nog mooier wordt, zoeken ze naar de discrete strapless sensatie onder jouw trouwjurk, die halter bh die dat kleurrijke zomertopje tot aandachtstrekker maakt of de bh die je nodig hebt voor die zwarte avondjurk met diepe decolleté. Een ideaal lingerie-aanbod houdt dus niet enkel rekening met het lichaam van de vrouw, maar ook met kleur, hals- en ruguitsnijding en nauw- of minder aansluitende bovenkleding.

# 5. Met leuke lingerie boost je jouw zelfvertrouwen
“Confidence is the sexiest thing a woman can wear” wil het gezegde, en dat klopt. Een zelfzekere vrouw ziet er met de juiste lingerie oogverblindend uit in elke outfit. Dus waarom besteden we er dan niet wat meer aandacht aan?

Zin gekregen om de 100ste verjaardag van de bh te vieren met een nieuw setje? Laat je inspireren door onderstaande modelletjes uit de collecties van Marie Jo en Prima Donna.rsz_mjo_axelle_cosmo_2_b

Axelle (cosmopolitan blue): balconnet beha met mousse cups (€89,95)rsz_mjo_axelle_garrose_2_b

Axelle (gardenia rose): balconnet diep decolleté (€77,95 + hotpants €76,95)rsz_pd_lz14_stellaskyfall5480_check_copy

Stella (skyfall): balconnet met tulpsnit (€102,95 + luxe string €59,95)rsz_1rsz_1tw_sweety_blushorange_2p_lo3

Sweety (blushing orange): beugelbeha met mousse (€77,95 + short €36,95)rsz_1rsz_tw_sweety_kindblue_1_lo3

 Sweety (kindest blue): beugelbeha (€73,95)

Welke kleur en stof van bh (én slipje) verkies jij? Mag het voor jou best al eens iets pikanter zijn of verkies jij ook de alledaagse witte, zwarte en huidkleurige lingerie?

 AN DE SMET