Wat mag je niet missen op de meubelbeurs van Milaan?

73

1 APRIL 2014 | Van 8 tot 13 april vindt voor de 53e keer de internationaal gerenommeerde meubelbeurs in Milaan plaats. Met meer dan 300.000 verwachte bezoekers en 2.400 standhouders, belooft het weer een inspirerende belevenis te worden. Wij blikken vooruit op enkele niet te missen standen.

photo_12674277374Fuksas ©Maurizio Marcato

Op de beurs zijn niet enkel Italiaanse en internationale meubelfabrikanten te vinden, maar ook high-end meubelbedrijven zoals Hästens, Kvadrat, Iittala en Tom Dixon. Daarnaast wordt ook de modewereld hartelijk verwelkomd met merken als Ferré, Pierre Cardin en Ungaro.

Philippe Starck stelt nieuwe Axor V-collectie voor
Ontdek tijdens Milaan de nieuwe samenwerking van Axor, designmerk van sanitairspecialist Hansgrohe, met designer Philippe Starck. De ontwerper zelf zal zijn nieuwe collectie in de Milanese showroom van Axor onthullen.
Adres: Via Durini 15, 20122 Milaan

De Invasie
Ook dit jaar trekt de Belgische groep De Invasie naar Milaan met een cavalerie van opkomend talent dat de (design)wereld wil veroveren. De Invasie is een platform dat opkomend talent uit verschillende disciplines promoot. Zij zullen zich vestigen op Ventura Lambrate met drie tentoonstellingen; een groepstentoonstelling, Ceramics en Jewelry.

Cocktailtime @ Luceplan
Costanza van Paolo Rizzatto is een van de meest bekende ontwerpen van Luceplan. Anno 2014 lanceert het merk twee nieuwe krachtige kleurenseries voor de lampenkap, en ook de ledversie kon natuurlijk niet uitblijven. Ontdek de nieuwe collectie in de Luceplanwinkel in Milaan. Dagelijks open van 10 tot 20 u.
Adres: Corso Monforte 7, Milaan

Where Architects Live
Naar jaarlijkse gewoonte wordt er een cultureel evenement georganiseerd. Voor de 53e editie is er gekozen voor een prestigieuze expositie waarvoor acht toonaangevende architecten de koppen hebben samen gestoken. De expo is exclusief ontworpen voor de meubelbeurs en laat je toe om een kijkje te nemen in verschillende ruimtes ontworpen door toonaangevende architecten zoals Shigeru Ban, Mario Bellini, David Chipperfield, Massimiliano and Doriana Fuksas, Zaha Hadid, Marcio Kogan, Daniel Libeskind and Bijoy Jain/Studio Mumbai. Met de tentoonstelling willen ze laten zien hoe architecten zelf hun woning inrichten en vorm geven om op die manier dialogen op gang te trekken over architectuur, de woonomgeving en de trends binnen het hedendaags wonen.

Praktische informatie
Salone Internationale del Mobile loopt van 8 tot en met 13 april 2014.

Renske De Maesschalck