Wat schaft de Parijse pot?

67

6 MEI 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week inside tips uit… Parijs!

De gouden tips van Eline Van Roey
Eline studeerde af als conferentietolk en was altijd al gefascineerd door de schoonheid van de Franse taal.  Toen ze later besloot om naar Frankrijk te verhuizen, koos ze meteen de meest romantische  stad ter wereld als haar thuis:  Parijs! Onze eerste kennismaking vindt dan ook plaats in een gezellig restaurant, tijdens een knusse maaltijd bij kaarslicht. En omdat de liefde door de maag gaat, hebben we het vandaag alleen maar over…eten!

Eline, wat is het beste restaurant in Parijs?
Gourbi Palace.  Het is er klein maar zeer gezellig. Je kunt er heerlijk eten en nadien kun je er ook rustig iets drinken. De cocktails zijn er echt overheerlijk! Ook Playtime is zeer leuk. Het is iets duurder, maar prijs-kwaliteit valt het echt goed mee! Het decor is er supermooi en werd geïnspireerd op de film Playtime van Tati. De eigenaars van beide zaken verzorgen de bediening erg goed en zijn heel vriendelijk dus je wordt er nog eens goed ontvangen ook, alleen maar pluspunten!

Wat moeten we zeker eten als we naar Parijs gaan?
Magret de canard (eendenborst). Zelf ben ik er geen fan van, maar je vindt het precies op elke menukaart terug.

Kunnen we er ook genieten van Belgische lekkernijen?
Ik eet  vooral veel lokale dingen maar ik heb wel een goede frituur gevonden,  Frituur De Clercq, met Belgische eigenaars. De frietjes zijn er overheerlijk en worden geserveerd in puntzakken. Heel erg  authentiek en ook een beetje grappig.

Welk gerecht klinkt beter dan het smaakt?
Andouilette. Het is een soort worst gemaakt uit ingewanden van verken. Niet mijn ding.

Zijn er speciale gebruiken tijdens de maaltijd?
In Parijs eten de mensen vrij laat. Na het werk wordt vaak rechtsreeks  naar een bar gegaan om daar te aperitieven voor  l’apero. Bij die aperitief nemen de Fransen vaak een charcuterieplank.