Het is al enkele dagen ontzettend heet, en wie weet wordt het vandaag wel dé warmste dag van het jaar! Iedereen zoekt momenteel verkoeling: van een plons in het zwembad tot kamperen onder de ijzige airco op het werk. Veel water drinken lijkt een logische tip, maar dat is blijkbaar toch niet zo evident zoals we denken.

Er zijn nog steeds heel wat misverstanden als het om water drinken gaat, dat blijkt een een onderzoek van SodaStream. En dat zowel wat betreft de aanbevolen hoeveelheid, de kwaliteit van kraantjeswater en de prijs daarvan.

Minimum 1,5 liter water drinken per dag is het ideale streefdoel. Iets meer dan de helft van de Belgen denkt dat je gemiddeld 2 liter water moet drinken. Vier op de tien denken dat 1 liter volstaat. Opvallend: 8% van de onvraagden denkt dat het voldoende is om water te drinken als je dorst hebt.

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de Belg dagelijks té weinig water drinkt. Alle Belgen geven aan dat ze elke dag water drinken, toch drinkt de meerderheid maximum maar één liter per dag.  Slechts één op de vier drinkt twee liter of meer. Opvallend: de jongeren geven het goede voorbeeld. Een derde van de jongeren tussen 18 & 34 jaar drinkt zo’n 8 glazen per dag. Bij de 35 tot 54-jarigen is dat slechts 27%, bij 55-plussers zelfs maar 18%

Mmmmmm kraantjeswater?

De Belg grijpt nog altijd meer naar water uit flessen, dan naar kraantjeswater. Een vijfde van de ondervraagden meent dat flessenwater gezonder is dan kraantjeswater. Uit een onderzoek van Test Aankoop bleek nochtans dat kraantjeswater vaak gezonder is, en daarnaast is het beter voor het milieu en véél goedkoper. Toch heerst er nog een soort ‘taboe’ rond kraantjeswater, want  vindt 59% van de Belgen vindt het gênant om kraantjeswater aan gasten te serveren.

(foto SodaStream)

3 tips op met water het hoofd koel te houden

Van al deze waterfeitjes hebben wij dorst gekregen! Met deze tips hou je het hoofd koel tijdens deze hete dagen!

1. Drink genoeg en regelmatig. Een glas koud water voor het slapengaan kan voor verfrissing zorgen.

2. Je water wat spannender maken? Voeg er wat vers fruit aan toe. Wat extra bruis toevoegen aan je water, kan met SodaStream.

3. Vergeet je trouwe viervoeter niet. Je kan hen wat verkoeling bieden door hen bijvoorbeeld water met ijsblokjes te geven. Ook een diepgevroren fles met een doek rond (dat je tegen de vacht legt) kan deugd doen.