We doen eens zot: “Bloggen is een beetje therapie.”

265

21 DECEMBER 2013 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij vanaf deze maand elke week een andere blog en blogger in de kijker. Vandaag draaien onze webantennes in de richting van Eva Cabuys geesteskind, ‘We doen eens zot’.

Eva is veruit onze jongste blogger tot nu toe. Zestien is ze en dus, zoals ze zelf zegt, “behoorlijk jong”, maar dat houdt haar niet tegen zich volledig de blogosfeer in te smijten. Wij zijn alvast fan van haar spontane teksten en creatieve DIY’s! Heerlijk ‘out of the box’, die Eva.

stepsmagazine

Ook voor haar foto deed Eva ‘eens zot’!

Beginnen bloggen
“Zo’n jaar geleden begon ik te snailmailen. Dat is eigenlijk een fancy term voor post verzenden, gewoon ouderwets in een omslag met postzegel die door de postbode naar de andere uithoek van het land (of de wereld!) gebracht wordt. Maar dan natuurlijk in een supermooie omslag met allemaal leuke goodies erin. Om bij te houden wat ik naar wie stuurde, begon ik foto’s te maken van mijn post en die op het web te plaatsen. Dat deed ik eerst en vooral om gênante dingen als verdwenen post en dubbele pakketjes te vermijden, maar na een tijdje begon ik ook DIY’s te doen en toen kreeg ik de smaak van het bloggen pas echt te pakken!”

Volhouden
“Dat ik het bloggen volhou, is geheel te danken aan mijn lieve volgers. Ik ben van nature verschrikkelijk onzeker, maar mijn blog blijkt een beetje therapie te zijn. Al die toffe en oprechte reacties van mensen doen mij echt deugd. Al klinkt dat alsof ik een verschrikkelijke aandachtszoeker ben! (lacht) Natuurlijk ben ik ook nog een poulain onder de bloggers, ‘We Doen Eens Zot’ bestaat immers nog maar een jaartje. In die zin kan ik nog niet echt praten over ‘volhouden’.”

Inspiratie
“Ik word geïnspireerd door zoveel uiteenlopende dingen. Iets wat ik op het internet tegenkom bijvoorbeeld, of in magazines. Soms borrelt er ook wel eens een idee ‘uit het niets’ in mijn hoofd op. De blog gaat eigenlijk over alles wat mij interesseert, daarom moet ik mij niet toespitsen op enkel fashion of enkel DIY’s. Ik schrijf wat ik wil en wanneer ik het wil, en dat is helemaal hoe ik het graag heb! Mijn allergrootste inspiratiebron is toch wel Pinterest. Een leven zonder begint al moeilijk te worden. (lacht)”

Daily reads
“Ik heb een voorliefde voor blogs van eigen bodem of uit Nederland. Enkele voorbeelden van leuke Belgische blogs zijn Bij Gebrek Aan Beter, Mangelmoes, Ma Vie en Vert en Goesting. Van onze Noorderburen lees ik graag Paper Boats, Last Days of Spring en Zilverblauw.”

Eva’s favoriete blogposts
“Op drie staat een postje uit mijn beginperiode dat ‘Ode aan de mandarijn’ heet. Ik vind het eigenlijk best leuk geschreven, al zeg ik het zelf. Alleen voor de foto’s en de lay-out schaam ik me een beetje, maar zo gaat dat met beginnersposts zeker?”

“Mijn tweede favoriet is een recentere DIY om herfstoorbellen te maken. Daar ben ik behoorlijk fier op omdat ik die echt helemaal zelf heb uitgevonden en nergens inspiratie van heb gehaald.”

“En op één staat nog een andere DIY. Daar maakte ik mijn favoriete oorbellen waar ik nu nog steeds heel veel geniet van heb.”

Succesvolle posts
“Ik denk toch wel dat de DIY’s het meeste succes hebben. Al voeren zij een hevige strijd met een reeks die ik ‘Dingen die mij blij maken’ noemde. Dat is een selectie van grappige of hartverwarmende dingen die ik op het internet vind.”

Blogfrequentie
“Ik post gemiddeld twee keer per week iets op mijn blog. Voor mij volstaat dat, het is niet te veel maar ook niet te weinig. Als ik meer zou posten, gaat de kwaliteit van mijn artikels daar misschien onder lijden, dat zou echt jammer zijn. Ik snap ook niet hoe bloggers dagelijks kunnen posten, waar halen ze die tijd vandaan?”

Live-saving tip
“Ik woon al mijn hele leven in Mechelen en daar schieten de fijne winkeltjes de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond! Stitch and Co, bijvoorbeeld, is een heerlijk naaiwinkeltje. In Kaffee-ine, daar recht tegenover, serveren ze de beste koffie van Mechelen en omstreken. Bestel daar zeker eens een Latte Sinterklaas, heerlijk!”

Gouden tip voor aspirant-bloggers
“Zorg dat je het bloggen graag doet! Dat is het allerbelangrijkste. Doe het zeker niet voor de aandacht of omdat je denkt dat je dan gratis spullen zal krijgen. Maak je ook vooral geen zorgen omdat je zo weinig volgers hebt. Van zodra je aan de 50 zit gaat alles plots veel sneller. Of je kan opgepikt worden door een of andere vette site die je interviewt, bedankt Steps!”

Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
“Goh, je had me naar mijn schoenmaat kunnen vragen. Dat is 39, voor de geïnteresseerden … (lacht)”

Ine D’hoe