Lente en dan beginnen wij meteen te dromen van onze lente- en zomergarderobe. Want zeg nu zelf, na zo’n miserabel jaar hebben we toch allemaal wel iets nieuw verdiend, nietwaar? Wij gingen op zoek naar vijf leuke trends om straks mee te shinen!

De cropped cardigan

Ideaal voor de lente als je ’t ons vraagt: de cropped cardigan. Schattig in combinatie met een matching topje, cool over een jurkje maar ook perfect bij je favoriete high waisted jeans.

(foto Getty Images)

De midriff floss

Cropped tops zijn al een tijdje helemaal in, en daar gooien we nu ook nog koordjes, draden en linten bij in de mix. Extra tierlantijntjes als deel van een topje, een rok of een jurkje. De ‘midriff floss’ is momenteel hot op Instagram. Ook Versace, Acne Studios en Victoria Beckham zijn bezweken voor de frivole trend.

(foto Getty Images)

De oversized blazer

The bigger, the better: de oversized blazer blijft een favoriet voor de ontluikende lente en geeft je outfit instant edge én klasse. Bovendien is een blazer dé perfecte tijdloze klassieker om in je kast te hebben: perfect bij een oversized jeans, je favoriete t-shirt en een leuke sjaal, classy met een speels jurkje of helemaal stijlvol met een bijpassende broek als compleet pak. Het is ook de ideale tussenjas voor de lente.

(foto Getty Images)

De kleurrijke tracksuit

Nu ‘Miss Rona’ nog niet meteen zal verdwijnen en thuiswerk nog steeds de norm blijft, zien wij geen excuus om onszelf niet nog eens te verwennen met een heerlijk comfy trainingspak. Voor de lente grijpen we massaal naar vrolijke kleuren. Of wat dacht je er van om je van kop tot teen in tie-dye te hullen? Gooi een trenchcoat bovenop je comfy outfit en je kan zo naar buiten voor een deugddoende wandeling of om boodschappen te doen.

(foto Getty Images)

De shacket

Te warm voor een jasje maar nét te koud voor een hemd? Well hello shacket! Een shacket is een beetje een mix van een jasje en een hemd, iets zwaarder dan je typische hemd, maar ook iets lichter dan een jasje. Ideaal dus voor het Belgische kwakkelweer. Ze zijn vooral te vinden met een leuk ruitjesmotief, maar evenzeer in een beestig dierenprintje. Je shacket staat perfect bij een wit shirt en jeans of je favoriete sweatpants.

(foto geruite shacket JBC – 49,95 euro)