Wegdromen bij de 5 mooiste stranden van Aruba

522

Wie Aruba zegt, denkt meteen aan de typische beelden van een exotisch eiland in de Caraïben: parelwitte stranden, waaiende palmbomen en een azuurblauwe zee. Wat Aruba echter onderscheidt van andere eilanden in de Caraïben is haar bijzondere klimaat en grote variatie aan stranden. Aruba ligt namelijk buiten de orkaanzone waardoor je 365 dagen per jaar kan genieten van een stralende zon. De stranden van Aruba staan dan weer bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en diversiteit. Of je nu op zoek bent naar rust, romantiek, fun of exclusiviteit, Aruba heeft een strand voor elke gelegenheid. Wij zetten de 5 mooiste alvast op een rijtje.

 

896

 

1. Eagle Beach: fotogeniek strand met wereldberoemde fofoti-boom

Je kent ongetwijfeld het beeld wel: een azuurblauwe zee, parelwit strand en daarop een vreemd ogende boom. De fofoti-boom is uitgegroeid tot het symbool van Aruba en maakt van Eagle Beach onmideelijk een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld.

 

2. Baby Beach: het snorkelparadijs van Aruba

Wie gek is van snorkelen moet absoluut een keertje naar Baby Beach. Het strand heeft de vorm van een halve maan en het water is er zeer ondiep. Er is een gemarkeerd snorkelgebied met prachtige koraalriffen en tal van tropische vissoorten.

 

3. Roger’s Beach: strand van de locals

Ondanks haar ligging – recht tegenover het populaire Baby Beach – is Roger’s Beach nog een stukje onbekend Aruba. Het strand is daardoor vooral geliefd bij lokale Arubanen die hier hun vissersboot laten aanmeren of zelf komen genieten met een goed boek in de hand. De rust die je hier terugvindt is onbetaalbaar.

 

4. Mangel Halto: strand tussen de mangroven

Mangel Halto betekent letterlijk ‘hoge mangroven’ en daarmee weet je meteen wat het strand zo bijzonder maakt. Het strand is afgelegen en daardoor perfect voor een romantische picknick. Het rif gaat tot een diepte van maar liefst 33 meter, waardoor je als duiker makkelijk baracuda’s en octopussen kan spotten. Snorkelaars leren er exotische vissoorten als papegaaivissen, doktersvissen, sponzen en anemonen kennen.

 

5. Palm Beach: zon & fun in het bruisende deel van Aruba

Aruba is meer dan alleen verlaten stranden. Palm Beach is het kloppende hart van Aruba. Hier vind je niet alleen de grootste en meest luxueuze hotelzone terug, maar ook de meeste restaurants, bars en winkels. Watersporters kunnen hier naar hartenlust wildwatertochten maken of uitvaren met een zeilboot. ’s Avonds kan je er heerlijk genieten van een smakelijk diner met kaarslicht, voetjes in het zand en een ondergaande zon op de achtergrond. Wie nog wat energie overheeft, danst de nacht tegemoet in één van de vele discotheken op Palm Beach.

 

Vanuit België naar Aruba

Wie zelf zijn reis wil samenstellen kan bij KLM een rechtstreekse vlucht boeken naar Aruba met vertrek vanuit Amsterdam-Schiphol. Alternatief is een vlucht boeken met Delta Airlines vanuit Brussel. Overstappen doe je dan in de VS. Vanaf november zal ook ArkeFly, de Nederlandse tegenhanger van onze Jetairfly, rechtstreeks vliegen op Aruba vanuit Eindhoven Airport.

Zin om nog even verder te dromen? Geniet dan van deze mooie plaatjes:

892

894

891

893

897