Yoga retreats en luxe spa’s met ayurveda-massages, detoxkuren en meditatieoefeningen. India heeft een lange traditie als het om ‘wellbeing’ en ‘soul searching’ gaat. Daarom: 9 weldadige wellness retreats in het land van de heilige koeien, Himalaya en Bollywood.

1.Somatheeram Ayurveda Village, Kerala

Een van de eerste Ayurveda-resorts in de wereld was Somatheeram, ooit begonnen als zoekenhuis met artsen gespecialiseerd in Ayurveda. Verwacht een intensief rooster met behandelingen, yogalessen, speciale maaltijden en kuren onder leiding van de beste professionals. Overnachten kan in privévilla’s met de warme Arabische Zee liggen om de hoek.

group of people practicing yoga14471375873893820014471375871758kerala-house-std-bed-room
2. Ananda in Uttaranchal aan het Himalaya gebergte

Klassieker onder de wellness retreats en spa’s in India is het luxueuze Ananda aan het Himalaya gebergte in Uttaranchal. Dit resort, dat al vaak in de prijzen viel, ligt op een verbluffende locatie, aan de voet van de Himalaya met zicht op de spirituele plaats Rishikesh. Traditionele ayurveda, yogalessen, vedanta (Indische filosofie) worden afgewisseld met fitness en organic food.

ananda-exteriors-10

Ananda-LR-9135005-Viceregal-tea-lounge-1

3. Carnoustie Ayurveda & Wellness resort, Kerala

‘Your piece of paradise in God’s own country’, belooft het Carnousti resort. Hier stap je in de wereld van ayurveda-behandelingen, naturopathie en yoga om lichaam en geest te reinigen en in balans te brengen. Omringd door een decor van palmbomen en waterlagunes. Het is zelfs mogelijk om op een traditionele luxe ‘Houseboat’ te verblijven en anders zijn de stijlvolle ‘Pool Villa’s’ met eigen zwembad een aanrader.

09 12 18

4. Soukya Holistic Healthcentre, Bangalore

Even buiten de stad Bangalore, ligt een oase van rust verscholen: Soukya. Hier zwaait de veelgeprezen holistisch arts, Dr. Mathai, de scepter. Kies uit meerdere ayurvedische behandelingen en massages en ga voor een behandeling die bij jouw doel en verblijf in India past. Zo is er een intensieve panchakarma; 3 weken lang hardcore vasten en detoxen. Is dat teveel van het goede, dan is een korter programma mogelijk.

Woman practicing yoga in India. th_T dhara

5. Shreyas Yoga Retreat, Bangalore

Een reis naar je ware zelf met yoga, verjongende massages, natuurlijke behandelingen en gezond eten. Dat kan bij Shreyas Yoga Retreat, een top wellness retreat waar je de hectiek van Bangalore snel vergeet. Met persoonlijke Ashtanga en Hatha yogalessen, talrijke therapieën voor body & mind en een spa waar je kiest uit massages en verfrissende organische scrub-behandelingen.

dining1 facility10 spa4

yoga7

6. Vana Malsi Estate, Dehradun

Condé Nast Traveller noemde Vana Malsi Estate in Dehradun een vijfsterren Ashram. Hier draait alles om fysieke, mentale, emotionele en spirituele ‘wellbeing’ tegen de achtergrond van de bergen van Mussoorie. De wellness-locatie is modern, stijlvol en sereen en ligt op een prachtig 9 hectare groot landgoed. Voor een echte ‘unplug-ervaring’ op zo’n 230 km vanaf Delhi.

wellness_offering6

7. The Mandala Resort, Goa

In de buurt van Ashvem beach in Goa, ligt het artistieke Mandala resort. De plek om te focussen op yoga-oefeningen, organisch eten, sapkuren en detoxen in een inspirerende omgeving. Als je er langere tijd verblijft, zijn er programma’s op maat en overnachten doe je hier meer dan origineel. Wat te denken van een ‘Eco Village room’ die doet denken aan een tent of een ‘Nomadic House’ van bamboe?

Mandala-Goa-Chalet-Room-01 Mandala-Goa-Chalet-Room-03 mandala-goa-yoga-2

8. The Terraces Spa Resort, Kanatal

Op ongeveer 300 km vanaf Delhi ligt het luxe Terraces Spa Resort. Met een top spa: Spa Esencia. Kies uit hydrotherapie-baden met minerale zouten, lichaamsverpakkingen en verfijnde aromatherapieën. Crème de la crème onder de behandelingen zijn de ‘Chocolate Sin’ en de ‘Wine Vintage full body’ therapieën.

img1r img1w img2d img3r

9. Atmantan Wellness Resort, Pune

Of je nu serieus wilt kuren of zonder haast wilt ontspannen met de fijnste spabehandelingen, in het Atmantan Wellness Resort in Pune kan het allebei. Traditionele oosterse geneeswijzen worden afgewisseld met yogalessen en moderne fitnessoefeningen. De groene natuur rondom, de bergen van Sahyadri (de West-Ghats) en het meer van Mulshi, maakt het wellness-concept compleet. Op ruim 4 uur rijden vanaf de luchthaven van Mumbai.

Vanaf 29 oktober 2017 vliegt Jet Airways rechtstreeks op Goa, Mumbai en Bangalore vanuit Schiphol, www.jetairways.com.