Zou jij graag wat minder stress hebben op het werk? Dat kan met enkele kleine ingrepen. Dit zijn vijf tips die je wat meer rust zullen bieden op de werkvloer.

 

1. E-mails

Lees je e-mails op vaste tijdstippen. Leg voor jezelf enkele momenten vast waarop je je mailbox zal openen en je doorheen de stroom berichten zal ploegen. Zo kan je je even volledig daarop focussen en daarna weer al je concentratie richten op andere taken.

2. Productief

Je bent niet op elk moment van de dag even productief of geconcentreerd. Sommigen zijn ochtendmensen, anderen zijn op hun best in de namiddag. Plan de moeilijkste taken of dossiers in op de momenten waarop jij het beste functioneert.

3. Bureau

Het is leuk en rustgevend om je eigen plekje te hebben op je werk. Maak je bureau daarom wat leuker en persoonlijker met eigen spullen.

4. Overzicht

Velen hebben de neiging om alles op post-its te schrijven. Als je dan iets gevraagd wordt, weet je zeker dat je het antwoord ergens opgeschreven hebt, maar waar… Gebruik liever een schrift of boekje waarin je alles op een overzichtelijke manier kan opschrijven en ordenen.

5. Groot vs. klein

Probeer de berg werk wat kleiner te maken door het op te delen in kleinere stukken. Zo vermijd je dat de moed je in de schoenen zakt nog voor je aan de werkdag begint.