De zon lonkt dezer dagen, maar jammer genoeg is het nog steeds geen vakantie. Er zijn mensen hard aan het werk en dat is niet altijd evident als het warm is. Want dan sta je ‘s morgens voor je kleerkast en lonken al de leuke zomerjurkjes die niet echt geschikt zijn voor een dag op kantoor. Daarom een beetje inspiratie voor een luchtige werkoutfit waarmee je ook die te koude airco kan trotseren.

1. Voor dromers: de lange jurk

Niets leuker in de zomer dan flaneren een lange zomerjurk. Maar is die ook zo office-proof? Met een leuk jeansjasje of een lederen jas maak je al minder ‘zomers’ en bovendien kan die ook helpen tegen de koude airco. Zo creer je een stoere en tegelijk dromerige look.

(Hampton Bays)

(IKKS)

(Mayerline)

2.Voor fashionista’s: het pak

Misschien niet een look voor iedereen, maar het is wel een musthave voor fashionista’s. Pakken in één kleur zijn hot en bovendien combineren deze heel mooi met een luchtige bloes of een losse top. Ideaal voor een frisse en fashionproof look op kantoor.

(We Fashion)

(Scotch & Soda)

(Ladress)

3. Voor power ladies: de kokerrok

Heb je een belangrijke vergadering en je moet iedereen kunnen overtuigen van jouw idee of visie? Dan grijp je het best naar een klassieker: de kokerrok. De strakke rok geeft je meteen power en uitstraling. En tijdens warme dagen combineer je die het best met een luchtige bloes of een t-shirt. En nee, die rok hoeft niet altijd zwart te zijn. Een kleurtje mag in de zomer.

(Patrizia Pepe)

(Hampton Bays)

 4. Voor de glamour-dames : de midirok

Geen fan van die strakke kokerrok? En wil je geen koude knieën? Dan is de midirok de perfect oplossing. Die staat iedereen en zorgt meteen voor een vleugje glamour op de werkvloer. Ga gerust all the way met prints en kleuren.

(Karl Lagerfeld)

(Tommy Hilfiger)

(Marie Méro)

5. Voor stoere chicks: de hemdjurk

De gemakkelijkste jurk voor een warme dag die je toch helemaal officeproof maakt, is de hemdjurk. Deze zit altijd lekker los, ziet er stijlvol uit en heeft meestal lange mouwen. Ideaal wanneer de airco een standje hoger wordt gezet.

(Hampton Bays)

(Liu Jo)

(We Fashion)