Where to sleep?!

70

2 MEI 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week inside tips straight from Barcelona!

barcanite

Helemaal uitgeput van een dagje rondhossen in Barcelona en wil je nu voldoende krachten opdoen om de rest van de stad te tackelen? Leg je neder en slaap. Katrien Claus verklapt ons welke bedden het lekkerst liggen.

Katrien, waar vinden we de mooiste hotels?
Voor fijne kamers bij Barcelonezen thuis en charmante appartementjes kun je terecht op onze site. Ook de hostel Gat Raval is een goede oplossing, het is er modern en mooi, maar zeker niet duur. Wie wat meer geld wil uitgeven, kan terecht bij Chic & Basic. En voor wie het wel wat mag kosten, kan het Mercer hotel overwegen, een heel mooi gotisch paleis.

Welk hotel is het meest bijzonder?
Hotel Mercer! Ik blijf erbij. (lacht) Het is er echt super mooi! Ook het Hotel Mandarin is prachtig. Vooral het interieur is het bezien waard!

Mooi maar er zit weinig rek op ons budget.
Zoals eerder gezegd, kun je altijd op onze site leuke kamers en appartementen vinden. Maar je kunt ook gerust ‘hostal Barcelona’ via Google opzoeken. Je vindt er gegarandeerd een heleboel goedkope hotelletjes!

Kamers, hostals of luxe hotels… Welke manier is volgens jou het leukst om de nacht in Barcelona door te brengen?
Goh, dat hangt natuurlijk van de personen zelf af. Ik vind persoonlijk dat een appartement de beste oplossing is, vooral als je langere tijd in Barcelona wil doorbrengen. Je kunt dan ook eens naar de markten gaan en zelf je eten maken met de lokale specialiteiten. Heel erg leuk en je voelt je hier dan ook echt thuis!

Wat mogen we zeker niet vergeten als we op hotel gaan?
Normaal gezien hebben de hotels alles in huis zodat je zelf niets meer nodig hebt hoor. Ik zou eerder aanraden om dingen thuis te laten, zoals dure en waardevolle spullen. Waar je ook op reis gaat, ook in Barcelona, is het toch opletten geblazen met dure voorwerpen.