Wil je het (online) maken? Anna Nooshin vertelt hoe dat moet!

270

De Nederlandse Anna Nooshin doet misschien nog niet bij alle (jonge) fashionista’s een belletje rinkelen, maar haar website NSMBL.nl doet dat beslist wel. NSMBL pakt elke dat uit met leuke mode- en beautyweetjes en groeide in no time uit tot één van de meest populaire sites van Nederland. Anna Nooshin schreef er nu haar eerste boek over: ‘On top’, een  gids boordevol tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Nooshin verpakt deze tips in een eerlijk en succesverhaal, geïllustreerd met vele privéfoto’s. En wij mochten even met haar praten.

Credits-Anne-Timmer

(foto: Anne Timmer)

Zo veel bloggers schreven ondertussen al een boek. Waarin verschilt de jouwe met dat van vele anderen?

Ik schrijf geen algemene tips neer of ‘hoe je de perfecte blogger wordt’. Ik heb alles vanuit mijn persoonlijk perspectief geschreven en wat mijn echte ervaringen zijn. Het boek staat vol met persoonlijke anekdotes en emotionele passages uit mijn leven.

Je schrijft voor een blog, schrijft een boek niet volledig anders?

Och ja, maar dat ging behoorlijk soepel. Ik denk dat dit komt omdat ik een echt levensverhaal heb geschreven en niets hoefde te verzinnen of te bedenken. Het zat al volledig klaar in mijn hoofd, het hoefde alleen nog maar genoteerd te worden. Daarnaast wou ik niet te lang stilstaan bij wat ik bloot gaf. Indien ik dat wel zou doen dan zou het minder openhartig zijn.

Wat zijn de grootste uitdagingen voor de bloggers in de toekomst?

Ik denk dat de grootste uitdaging is om te blijven vernieuwen en niet dagelijks dezelfde dingen te posten. Het is verleidelijk om te kiezen voor geijkte wegen. Al is het nog belangrijker dat je de lezers kan blijven boeien en dat je ze blijft inspireren.

Als selfmade woman richtte je in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland op. Hoe is je passie voor bloggen ontstaan?

Ik had geen kapitaal en ik wou echt ondernemen. Een blog starten vraagt niet echt een kapitaal, het belangrijkste om te starten is een sterke visie en een sterk karakter. NSMBL is ontstaan vanuit de idee dat de markt behoefte had aan een website waar alle onderwerpen voor vrouwen bij elkaar zouden komen. Dat was er toen nog niet echt.

Je bent echt een begrip in modeland en  werkt met de grootste merken uit de lifestyle-industrie. Hoe belangrijk is mode voor jou, wie zijn je favoriete designers en heb je lievelingsmerken?

Mijn favoriete designer is Phoebe Philo, favoriete merk Céline. Ik vind mode leuk maar het is niet mijn leven. Ik besef heel goed dat er nog veel meer dingen zijn dan alleen mode. Naarmate ik ouder word vind ik het daarnaast leuk om me gewoon zo simpel en kwalitatief mogelijk te kleden, daarvoor wil ik niet te veel poespas.

Wat is jouw ultieme carrièretip en boodschap voor onze Steps-lezers?

Altijd doorzetten en een goede visie hebben.

 

9789000344352 On Top New

Willen je nog meer te  weten komen over het leven van Anna Nooshin?

Wat gebeurt er als je ineens ‘On Top’ staat?
Hoe je leven verandert, hoe je vriendschappen veranderen , wat gebeurt er als je voor je droom gaat en als dat ook echt lukt?
Dit alles en nog veel meer over Anne’s succesvolle onlinecarrière kunnen jullie gewoon lezen in haar boek!

On Top ligt sinds 23 april  in alle boekhandels voor de prijs van 20 euro.

Jullie kunnen Anna ook volgen op haar Instagram en de leukste items op NSMBL.nl lezen.

Daarnaast heeft ze sinds korte tijd ook een Youtube kanaal.

11edit21L3yvetvdn