Wil je ook een Pinterest-interieur?

102

Wil je na het bekijken van Pinterest en sommige blogs het liefst in een hoekje gaan zitten huilen? Wil je graag mooi wonen maar heb je het gevoel dat je van inrichten en decoreren echt geen kaas hebt gegeten? Wil je ook dat talent maar heb je geen idee waar het te zoeken, laat staan te vinden? Lees dan vooral verder.

Pinterest boards on Apple iPad Air

Goed nieuws! Je hebt helemaal geen hopen talent nodig om je woonkamer een make-over te geven. Kijk je kwijlend naar prentjes op Pinterest en denk je ‘dit kan ik nooit!’, onthoud dan volgende vijf puntjes:

– Gooi de angst om iets fout te doen overboord.

Van een foute zet bij het inrichten van een interieur is nog nooit iemand gestorven. Juist, toch? Experimenteren mag. Mix & match. Alleen zo kom je tot een eigen stijl.

 Stop met te vergelijken.

Mooie foto’s van bloggers en Pinterest kunnen inspireren, maar probeer het niet te kopiëren. Dat lukt toch niet. Hun huis zal altijd lichter en opgeruimder zijn, hun eindresultaat altijd veel meer ‘voor in de  boekjes’.

– Kies één ruimte uit. Begin klein.

Just do it. Je bureau, een hoekje in de keuken. Een laagje verf, een prikbord… begin met een kleine ruimte of een klein project.

– Maak een lijstje

Bekijk 3 foto’s op Pinterest van ruimtes die je mooi vindt. Waarom vind je net die drie foto’s mooi? Maak een lijstje van de elementen op de foto’s die je inspirerend vindt. Misschien ontdek je zo wel een kleur die je echt mooi vindt? Of krijg je een beetje een idee van je ‘stijl’?

– Koop een paar mooie stukken

Een iets duurdere sofa, een vintage eettafel waar je verliefd op werd… Koop een paar stukken die je echt mooi vindt en die misschien iets meer geld kosten. Je zal er elke dag met plezier naar kijken. Mix met wat goedkopere stukken of DIY.

 

Succes!

En onthoud: ‘you don’t need “talent”, you just need to fill your home with what you love.’