Wil jij wel naar Justin Timberlake?

65

9 OKTOBER 2013 | Justin Timberlake staat in mei niet één, maar twee keer in het Sportpaleis. Door de stormloop op kaarten voor zijn concert op 1 mei, besloot Justin ook op 2 mei naar Antwerpen af te zakken. De voorverkoop start nu zaterdag en ook die tickets zullen allicht snel de deur uitvliegen. Is het de moeite om zaterdag www.livenation.be te bestoken met kliks om toch maar een plaatsje te bemachtigen? Onze Eline beluisterde het album en geeft een antwoord op die vraag…

We kunnen er niet naast kijken. Justin Timberlake is terug. De ster toert momenteel de wereld rond met zijn ‘The 20/20 Experience World Tour’ en maakte dit jaar zijn grote comeback als zanger. Het eerste deel van zijn album met de handige naam ‘The 20/20 Experience 1/2’ groeide uit tot de best verkochte plaat van 2013, deel 2 is nu pas uit… en (hou jullie vast) voor mij en vele anderen een ontgoocheling.

Wie er een muzikaal experiment van verwacht, zal teleurgesteld zijn. Justin Timberlake is trouw gebleven aan waar hij goed in is:  R&B. Met features van Jay-Z en Drake, had ik een hoogstaand album verwacht. Het resultaat is echter teleurstellend. Bij de productie heeft hij samengewerkt met Timbaland en dat zullen we geweten hebben. Timbaland’s funky beats zijn echt  overal te vinden. Een beetje jammer, want we hebben dit al eerder gehoord bij onze Justin.

De liedjes op dit album zijn ook lang, heel lang, tot dikwijls 11 minuten. En voor de fans haatmail sturen: het is niet altijd slecht. Er is (zalig!) ruimte voor zwoele beats. En misschien best, want de lyrics zijn (saaie) typische pop. Wederom niet veel nieuws, gewoon wat opgewarmde kost. (Kan ook eens lekker zijn.) Gelukkig zijn Justins teksten af en toe seksueel getint, wat zorgt voor peper en zout. In Amerika zouden ze er alweer een drama van maken, hier in België kunnen we tegen meer, toch?

MAAR! MAAR! MAAR! Het is niet omdat ik dit album wat minder vind, dat Justin geen geniale zanger meer zou zijn. Z’n stem kan iedere ziel beroeren. Nog altijd!

Mijn favoriet van de plaat: “Take back the night”

Mijn score: 6/10

En dan tot slot, mijn antwoord op de vraag of jij eigenlijk wel tickets wil voor zijn show? Yes, of course! Het is wel nog altijd Justin hé!!!

Eline Denys