Win duotickets voor Flowertime

276

Zot van bloemen in al hun kleuren en geuren? Zak dan tussen 13 en 16 augustus af naar de Brusselse Grote Markt en Stadhuis voor Flowertime, een prachtig en groots bloemenfestijn waar heel wat internationaal gerenommeerde bloemenkunstenaars aan deelnemen. Rode draad doorheen deze editie is ‘het barokke Italië’.

Deze wedstrijd is afgelopen. De gelukkige winnaars zijn: Christine Peuskens uit Brussel, Kevin Vanderbeke uit Aartrijke, Katrien De Volder uit Zonhoven, Martine Baten uit Dendermonde en Linda Sierens uit Gent. Proficiat en veel plezier!

Flowertime is de nieuwe naam van Floraliëntime, een tweejaarlijkse internationale bloemen- en plantententoonstelling waarvan de eerste editie in 2013 plaatsvond. Voor deze tweede editie wordt de directe omgeving van het Stadhuis, dat voor de gelegenheid zijn deuren openstelt, en de Grote Markt omgetoverd in een klassiek wandelparcours. Je zal er kunnen wandelen in een Italiaanse tuin of even uitrusten op een bankje voor je naar boven gaat om de versierde zalen en schepenkabinetten van het Stadhuis te bezoeken. Voor dit alles zullen onder meer 36.000 begonia’s (!) gebruikt worden en zullen 35 Toscaanse cipressen met een hoogte van maar liefst 9 meter (3 verdiepingen van een gemiddeld huis) geplant worden. En om helemaal in de Italiaanse sfeer te blijven, zal je op een marktje voor het Stadhuis kunnen genieten van een Italiaanse ‘Aperitivo’ met tal van Italiaanse kwaliteitsproducten.

 

flowertime2

Flowertime1

foto’s: Gaston Batistini

Aan deze editie van Flowertime nemen heel wat grote namen uit de bloemensierkunstwereld deel zoals Mark Colle, die met grote namen uit de haute couture heeft samengewerkt (Raf Simons (Dior), Dries Van Noten, Jil Sander en Ann Demeulemeester,…), Young Amadeus oftewel Tom Nackaerts en Peter Van Dessel, die in 2012 de prijs voor Beste Bloemenkunstenaar van België in de wacht sleepten, Davy Fredrix, die verschillende jaren als bloemist op het Koninklijk Domein van Laken gewerkt heeft, waar hij instond voor de decoratie van de officiële bezoeken uit o.a. Noorwegen, Italië en Spanje.

Flowertime, donderdag 13, vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 augustus, 10-22 uur, Grote Markt en Stadhuis Brussel, www.flowertime.brussels

En dan nu dé wedstrijd: Wij mogen 5 duotickets weggeven voor Flowertime. Mail je gegevens én de reden waarom jij zo’n duoticket verdient naar eindredactie.steps@roularta.be. Op maandag 3 augustus doet onze onschuldige hand de rest … Succes!