Op de Amerikaanse release en remake moeten we nog even wachten, maar bij ons is D’Ardennen intussen op dvd verkrijgbaar. En daarvan mogen wij er vijf weggeven! De Vlaamse misdaadfilm kende een groot bioscoopsucces en won onder andere de prijs voor beste langspeelfilm van de Vlaamse Scenaristengilde.

Het verhaal

D’Ardennen vertelt het verhaal van een brutale homejacking die hopeloos fout loopt. Eén van de overvallers Dave (Jeroen Perceval) moet zijn broer Kenneth (Kevin Janssens) noodgedwongen achterlaten. Wanneer Kenneth vier jaar later terug op vrije voeten komt, is er veel veranderd. Dave heeft zijn leven gebeterd en moet met lede ogen aanzien hoe Kenneth al snel terug in zijn oude gewoontes hervalt. Wanneer Kenneth dan ook nog eens zijn ex-vriendin Sylvie (Veerle Baetens) probeert te heroveren, loopt het helemaal fout. Het resultaat is een verrassende, straffe thriller met een flinke dosis humor en een indrukwekkende Vlaamse cast.

De trailer

De wedstrijd

Wil jij graag kans maken op één van de vijf dvd’s, stuur dan een mail naar wedstrijd.steps@roularta.be en laat ons weten waarom jij de dvd verdient. Vergeet ook je adresgegevens niet. Deze wedstrijd loopt tot 29 april.