Heb je nog geen plannen op 21 maart? Perfect, want dan organiseert UNIZO haar allereerste Winkelhierdag. Op deze dag roepen ze iedereen op om (nog meer) lokaal te kopen. 

 

Op 21 maart is het zo ver, “de feestdag van de lokale handelaar” of Winkelhierdag. Niet enkel handelaars, maar ook jij kan op deze dag een graan(tje) meepikken.

Waarom winkelhieren?

De vrolijke en leuke aspecten van lokaal winkelen … iets wat we jammer genoeg niet ervaren als we nog maar eens de zoveelste aankoop online bestellen. En vaak bestellen we dan nog eens een maatje te groot of juist te klein. Maar juist stijladvies en een toffe babbel is iets wat de verkoopster van de lokale boetiekwinkel jou wel kan geven.

Uiteraard zijn niet enkel kledingzaken van de partij, want verschillende lokale handelaars zetten met veel plezier hun deuren voor jou open. Ben je niet zeker of jouw favoriete handelaar deelneemt? Zoek dan even het Winkelhier-label op dat je kan zien op de deur of etalage of surf naar de website van jouw lokale handelaar.

Webshops

“Koop bewust. Bij ondernemers van hier”. En zelfs als je liever niet uit jouw zetel komt, kan je dit perfect online doen, want lokaal kopen kan je overal of het nu off- of online is. Zo beschikken vele lokale handelaars namelijk over een eigen webshop. Je hoeft dus helemaal niet buiten onze landsgrenzen te bestellen als je het evengoed hier vindt.

Vergeet zeker niet om jouw Winkelhier-aankopen te delen op social media met de hashtag #winkelhier. Zo laat je zien dat jij lokaal koopt!

Meer info vind je op winkelhier.be