Hasselt is in de ban van de winter en viert dat met de 12de editie van Winterland. Vrijdag 22 november is de feestelijke openingsavond en vanaf zaterdag 23 november tot en met zondag 5 januari (einde kerstvakantie) kan het publiek weer terecht op het Hasseltse Kolonel Dusartplein voor dit sfeervolle winterevent. 

De grootste winterhappening van Limburg, vorig jaar goed voor meer dan 650.000 bezoekers, zet tijdens de komende editie voluit in op ‘belevings-entertainment’. “We trakteren onze bezoekers op de gebruikelijke winterse gezelligheid: de overdekte ijspiste, het Grand Café, de spiegeltent, talrijke kraampjes en attracties, goed voor 12.000 vierkante meter winterpret. Blikvanger wordt het reuzenrad, dat per rit, 144 mensen een uniek uitzicht biedt op de Hasseltse binnenstad en omgeving. We zijn ‘the place to be’ voor wie graag foto’s en video’s maakt, voor zichzelf of om ze te delen met zijn of haar volgers op Instagram of andere sociale media”, zegt Winterland-organisator Maurice Schoenmaeckers.

Vooral de combinatie Winterland & Hasseltse binnenstad is een topper. Hasselts centrummanager Christiaan Kastrop: “Hasselt is nog steeds de 4de grootste winkelstad van België en die positie gaan we met Winterland de komende weken versterken. Daarnaast hebben wij als stad de handen in mekaar geslagen met de Winterland-organisatie om niet alleen het Dusartplein, maar de hele Hasseltse binnenstad te voorzien van een sfeervolle, winterse aankleding.”

De Kerstman

Antwerpen heeft de Sint, Hasselt verwelkomt en claimt vanaf dit jaar de intocht van De Kerstman. Zaterdag 7 december zijn alle ogen gericht op de Limburgse provinciehoofdstad en de officiële komst van De Kerstman. “Na een lange tocht uit het koude noorden, arriveert hij om 15.00 uur aan het Leopoldplein voor een feestelijke intocht door de Hasseltse binnenstad die eindigt op Winterland. Hij bezoekt ‘De schatkamer van De Kerstman’, een nieuwe, grootse indoor kerstmarkt die we 22 november al openen. Daarna krijgt hij officieel de sleutels van zijn gloednieuwe ‘Huis van De Kerstman’. Al jaren is dit een voltreffer op Winterland. We hebben het succesconcept opgefrist en in een nieuw kerstjasje gestoken. Samen met de handelaars en het stadsbestuur gaan we all the way voor De Kerstman”, zegt Maurice Schoenmaeckers.

Winterland in beweging

Inspelend op de ‘Hasselt Heeft Het.’-slogan, valt er dagelijks wel iets te beleven in de binnenstad en op Winterland. “De ‘Winterland-date’ moet mensen uit hun isolement halen en zorgen voor nieuwe vriendschappen. We hebben een aantal boeiende vertelmiddagen ingepland. Jos Tuts komt langs met zijn Hasseltse one-man-show en verder wordt er regelmatig gedanst op Winterland met een country en salsa-avond. Op de website vind je de praktische uitleg en kan je vanaf deze week inschrijven voor de talrijke activiteiten”, klinkt het bij de organisatie.

Praktisch

Wat: Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein in Hasselt
Wanneer: 23 november 2019 t/m 5 januari 2020 (op 22 november is iedereen al welkom voor een preview vanaf 18.00 uur)
Openingstijden: dagelijks tot 22.00 uur (Grand Café / Aspen Lounge tot 24.00 uur)
24 december open tot 18.00 uur; 25 december open vanaf 14.00 uur, 1 januari open vanaf 13.00 uur.
Op 31 december is er onze oudejaarsparty en sluiten we pas om 02.00 uur
Inkom schaatsbaan: € 4,50 / Schaatsenverhuur: € 4,50
Alle info en tickets op www.winterland.be
Toegang tot Winterland Hasselt: gratis