Van 19 november tot en met 9 januari kan je zeven weken lang terecht op het Kolonel Dusartplein voor de 13de editie van de winterhappening Winterland.

De gezellige eet- en drankkraampjes, de giftshops en attracties zijn nauw verbonden met de meer dan duizend vierkante meter grote overdekte schaatspiste, het populaire Grand Café met zijn Aspen Lounge, de Spiegeltent, Bistro De Tafelhut, die wordt uitgebaat door de Lorka, en de 38 meter hoge eyecatcher, het reuzenrad.

Unieke kerst- en winterbeleving

De Sint is bij de opening van Winterland nog in het land, maar men kijkt toch vooral uit naar de nationale intrede van de Kerstman op 8 december. De Kerstman zal dan zijn intrek nemen in Het Huis van De Kerstman.

“Vorige edities ontvingen we op het grootste event van Limburg zo’n 700.000 bezoekers die genoten van onze unieke kerst- en winterbeleving. Net als de voorbije jaren investeren we opnieuw in het belevingsverhaal. Met ‘Winter in Hasselt’ bieden de stad – naast de koopweekends en de gezellige winter- en kerstsfeer – en Winterland Hasselt zeven weken lang iets unieks”, zegt medeorganisator Maurice Schoenmaeckers.

Covid Safe Ticket

De Winterland-bezoeker komt niet alleen uit eigen regio, maar vanuit het hele land en vanuit onze buurlanden. Na de verplichte coronapauze van het voorbije jaar heeft het team verder gewerkt, waardoor ze straks weer een bijzonder aantrekkelijk programma kunnen aanbieden.

Samen met de stad Hasselt, de standhouders, sympathisanten en iedereen die bij dit verhaal betrokken is, zijn ze klaar om de vele bezoekers op een veilige en georganiseerde manier te ontvangen. Aan de ingang van Winterland zal men zijn Covid Save Ticket moeten tonen. Eens deze controle voorbij kan men Winterland zonder beperkingen bezoeken, net zoals tijdens de vorige edities.

Info: www.winterland.be

(Tekst: Raymond Polus)