Wie denkt dat heel België komende maand voor zijn TV gekluisterd zit om de matchen van de Rode Duivels te volgen heeft het mis. Onderzoek van touroperator Corendon bij meer dan 500 Belgen leert namelijk dat maar liefst 57% zijn of haar vakantieplannen niet wijzigt omwille van het WK Voetbal. Daarbovenop beweert nog eens 30% wel open te staan om op vakantie te vertrekken tijdens het WK, op voorwaarde dat ze de wedstrijden van de Belgen kunnen volgen. Slechts 13% wil absoluut in eigen land blijven om de avonturen van Hazard en co. te kunnen volgen. Wie toch op vakantie gaat kan extra animatie naar aanleiding van het WK op zijn vakantiebestemming wel appreciëren. En zij die speciaal voor het WK thuisblijven gaan het liefst in augustus op vakantie. 

Over exact een week start de vierjaarlijkse hoogmis van het voetbal in Rusland. Net zoals 4 jaar terug in Brazilië zijn ook nu weer onze nationale voetbalhelden van de partij. En nog meer dan toen zijn de verwachtingen hooggespannen. Maar of dit ook tot evenveel voetbalgekte zal leiden is nog maar zeer de vraag. Want in tegenstelling tot wat algemeen aangenomen wordt blijven de Belgen niet massaal thuis om de wedstrijden te kunnen volgen. Dat blijkt alvast uit een bevraging van touroperator Corendon bij 500 van haar Belgische klanten.

Vlamingen volgen WK, Walen blijven ervoor thuis

Stellen dat het WK de Belg niet interesseert is overdreven. Vooral bij de Vlamingen leeft het WK voetbal, want 54% van de Vlamingen zegt het WK te zullen volgen tegenover maar 35% van de Walen. Nochtans zijn er wel meer Waalse dan Vlaamse voetballiefhebbers bereid om thuis te blijven voor de matchen van de Duivels (15% vs 11%). Opgesplitst per provincie zitten de trouwste WK-fans in de provincies Luxemburg (37,5%) en Henegouwen (18,5%). Dit staat in schril contrast tot de provincie Oost-Vlaanderen, waar amper 7% aangeeft thuis te blijven voor het WK voetbal.

WK-animatie op vakantiebestemming erg gewaardeerd

Wie beslist op vakantie te gaan tijdens het WK voetbal geeft aan dat wat extra animatie rond het WK wel kan bijdragen aan hun vakantie-ervaring. Zowat 70% van hen ziet een speciaal WK-menu, wedstrijden op groot scherm en Rode Duivels themafeest wel zitten. En dat aantal ligt nog wat hoger bij de mannelijke vakantiegangers (75,7%).

Augustus populairste vakantiemaand bij WK-fans

Als je aan de thuisblijvers vraagt wanneer ze al dan niet bereid zijn om op vakantie te vertrekken, dan geeft 61,6% aan dit te overwegen zodra de Rode Duivels uit het toernooi liggen. De anderen wachten sowieso het einde van het WK af. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de maand augustus veruit de populairste vakantiemaand is bij de voetbalfans, met 28,4% die dan op vakantie gaat. Bij 77,9% ligt deze vakantiebestemming binnen Europa, met Spanje, Griekenland en Turkije op kop. Nog eens 15,6% reist het liefst naar een verre bestemming, buiten Europa.