Wil je samen met je gezin een verrassend festival beleven boordevol leuke activiteiten? Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus krijgen per nacht 100 gezinnen de kans om voor het eerst te overnachten in de Plantentuin Meise tijdens WonderWeekend.

WonderWeekend_Logo background

WonderWeekend is een origineel initiatief van 4 jonge vaders. Het event wil een alternatief bieden voor festivals die een aparte programmatie hebben voor kinderen en ouders door verrassende activiteiten aan te bieden die je vooral samen als gezin kan beleven en ontdekken.

Zo is de plaats alleen al waar WonderWeekend doorgaat meer dan uniek: de Plantentuin Meise. Voor het eerst in de geschiedenis van de Plantentuin mogen 200 gezinnen overnachten op het prachtige grasveld tussen de collectie eiken: per 2 in een kartonnen tent – die je uiteraard eerst zelf beschilderd hebt – of met de hele familie in een prachtige tipi.

WonderWeekend_Key Visual

Naast slapen, beleef je tijdens WonderWeekend alles nét iets anders: zo mag de hele familie voor één keer – ja, ook de ouders – met de handen eten in het Restaurant Zonder Bestek. Jong én minder jong kijken samen vol verbazing toe hoe de acrobaten van Suspend’s letterlijk vertikaal tegen de muren van het kasteel dansen.

Voor het slapengaan is het tijd om hout te klieven én vuur te maken. Om daarna natuurlijk samen te genieten met een marshmallow aan een spiesje van een troubadour die nog komt aanschuiven. Voor één keer mag iedereen een beetje langer opblijven, en maak je nog een nachtelijke wandeling door de prachtig uitgelichte serres of zoek je op de hoogste toren van het kasteel naar de Grote Beer. Om de volgende ochtend te ontwaken in de mooiste tuin van het land en in alle rust nog samen te ontbijten op een levend picknick-kleed…

En terwijl je van al dit leuks geniet, steun je ondertussen ook nog eens het goede doel. Minstens de helft van de winst wordt geschonken aan SOS Kinderdorpen, de organisatie die kinderen die er alleen voor staan opvangt en een nieuwe thuis en familie geeft.

Info & tickets: www.wonderweekend.be