Een nieuw jaar betekent nieuwe trends. En dat ook op het vlak van interieur. Pinterest viste uit wat ons volgend jaar te wachten staat.

Volg jij graag de trends en hou je ook je interieur graag up-to-date? Dan zal je heel benieuwd zijn naar wat Pinterest oplijstte als dé trends van 2018. Deze zoektermen werden het meeste gebruikt op het vlak van wonen.

Badkamer als een spa

Er wordt afgekeken van de spa en wellness om jouw trendy badkamer te maken.

Alles metallic

Metaalkleuren wil je in je interieur als je helemaal 2018 wil zijn. Combineer het met welke kleur je ook wil, het past overal bij.

Hallo, terrazzo

Terrazzo is (weer) helemaal terug. Je vindt het in verschillende kleuren en kan zo met zowat alles gecombineerd worden.

De vijfde muur

We kennen ondertussen allemaal de statement wall of accentmuur. Maar wil je je interieur helemaal trendy maken, dan moet je plafond accentueren. Gebruik een felle kleur, gedurfde prints… Alles kan en mag.

Goud voor hout

Houten tegels en vloeren in visgraatmotief is zó 2018. Het laat het geheel er niet alleen origineler uitzien, het maakt elke ruimte ook duizend keer moderner.

De deur als eyecatcher

Wil je indruk maken op je gasten? Ga dan voor een opvallende deur. Een opvallende kleur, een speciale deurknop, een originele deurmat… Zolang het maar opvalt!

Planten met iets extra’s

Hou je van groen in je huis, maar mag het toch iets specialers zijn? Dan is 2018 jouw jaar. Planten met opvallende nerven zijn namelijk helemaal in.

Go big or go home

Hoewel velen zweren bij strakke, lege muren, worden de trends iets anders. Grote kunstwerken, foto’s en posters worden de nieuwe norm.

‘Sage’ is het nieuwe neutraal

Sage (of letterlijk salie) is een nieuwe zachte en neutrale kleur. Het zachtgroene kan overal gebruikt worden.

(bron: Pinterest)