Als het straks weer winter wordt en de donkerste dagen van het jaar ons naar binnen jagen, willen we het thuis extra gezellig maken. Een thuis waar we tot rust komen en de stress van elke dag van ons af kunnen gooien. Hoog tijd dus om nu al eens een blik te werpen op de belangrijkste woontrends van morgen.

1. Ronde vormen en zachte materialen

Als het straks weer winter wordt en de donkerste dagen van het jaar ons naar binnen jagen, willen we het thuis extra gezellig maken. Een thuis waar we tot rust komen en de stress van elke dag van ons af kunnen gooien. Hoog tijd dus om nu al eens een blik te werpen op de belangrijkste woontrends van morgen

2. Tot rust komen

Even op adem komen en je nestelen in een veilige cocon, dat is thuiskomen. Rust in huis verkrijg je door het gebruik van neutrale, natuurlijke tinten als wit, beige, grijs en zwart en een minimalistische inrichting zonder al te veel tierlantijntjes of drukke meubelstukken. Minder meubels dus, maar die ogen wel groter en zijn van uitstekende kwaliteit, bedoeld om generaties lang mee te gaan (een duurzamere keuze dus).

3. Leve de natuur

Tijdens de pandemie hebben we onze toevlucht gezocht in de natuur: niets beters dan verse zuurstof om het hoofd leeg te maken. Binnenshuis zien we een weerspiegeling van die ervaring. De trend van natuurlijke materialen als marmer, hout en graniet zet zich verder door en we houden van open ruimtes waarbij licht en lucht vrij kunnen circuleren.

4. Het thuiskantoor

Thuiswerken moest, nu mag het. Liever dan aan de keukentafel of in de woonkamer te moeten werken, kiezen we voor een eigen inspirerende plek in huis waar het thuiswerken zowel fun als efficiënt is. Het knusse thuiskantoor wint aan belang, en vaak wordt hiervoor een logeerkamer of andere ‘lege’ ruimte voor opgeofferd.

 

Tekst: Nina Tack – foto Wandbekleding Décors & Panoramiques van Arte – www.arte-international.com