Of je nu op zoek bent naar een leuke DIY of de laatste make-up hacks, op Pinterest vind je zowat alles. Dus als de site dé foodtrends van 2018 voorspelt, dan spitsen wij onze oren! Samengevat: 2018 wordt gezond én lekker.

Soep boven sap

Je eigen sapjes en smoothies maken, het is al enkele jaren gigantisch populair. In 2018 slaan we dan weer massaal aan het ‘soepen’. Gemakkelijk, goedkoop en gezond: wat wil je nog meer?

Super koffie

Super foods zijn niet meer weg te denken uit de hipster keuken, en in 2018 tillen we ons bakje troost naar een hoger niveau. Met proteïnepoeder en maca geef je je latte  macchiato een moderne twist!

Marokkaanse smaken

Koriander, komijn, kardemom,.. De kruiden uit de Marokkaanse keuken zullen heel wat koks inspireren. Althans volgens Pinterest.

Proteïne

Quinoa veroverde al de culinaire wereld en dat zal in 2018 niet veranderen. Voedsel met veel  proteïnen blijft namelijk hot hot hot! In 2018 komen daar nog eens linzen en kikkererwten bij.

Vegan toetjes

Heerlijke chocoladetaart zonder melk, boter en eieren? Volgend jaar gaan we er massaal naar op zoek want veganistische dessert zullen hoge toppen scheren. Wij zijn benieuwd!

Suikererwtjes

Vergeet noten, volgend jaar eten we massaal suikererwtjes en edamame als snack. Eda-watte? Dat zijn onrijpe sojaboontjes in de peul. Proberen maar!

Ghee in plaats van boter

Neen, wij hadden er ook nog nooit van gehoord, maar blijkbaar wordt ghee een ware hype in 2018. Deze boter uit India is lactosevrij en bevat minder slechte cholesterol. Wij zijn benieuwd…

Mocktails

Sober October, Tournée Minérale,… Er zijn steeds meer initiatieven om minder alcohol te drinken. En dus mag het ons eigenlijk niet verbazen dat we volgend jaar massaal op zoek zoek naar leuke mocktail-receptjes. Cheers!