De erotische thriller ‘Maestra’ verscheen pas deze week in België, maar toch is het boek van Lisa Hilton nu al een hype. We horen u denken: niet nog een hetze rond een erotische trilogie. Toch raden wij u aan om ‘Maestra’ te lezen. En wel om deze redenen.

Een boek schrijven, verschillende keren afgewezen worden en het bijna opgeven tot een uitgever je boek aanvaardt. Plots zijn de vertaalrechten aan meer dan 20 landen verkocht en zijn er al afspraken gemaakt rond een verfilming. Het overkwam de 41-jarige Lisa Hilton.

Maestra(Foto: Standaard Boekhandel)

De Britse historica werd door The Daily Mail prompt tot de nieuwe E.L. James (de schrijfster van ‘Fifty Shades’) gebombardeerd .Want net als in ‘Fifty Shades’-trilogie is het hoofdpersonage in ‘Maestra’ een vrouw. In beide boeken zit ook een behoorlijke portie seks. Maar daar stoppen (gelukkig) alle gelijkenissen tussen de twee. Als je de beide schrijfstijlen naast elkaar legt, is die van Hilton ronduit superieur. En waar E.L. James haar hoofdpersonage herleidde tot een onderdanig wicht, schrijft Hilton over een sterke en assertieve vrouw, die het heft in eigen handen neemt

Het verhaal

‘Maestra’ vertelt het verhaal van Judith Rashleigh, die overdag werkzaam is in een prestigieus veilinghuis in Londen. Om wat bij te verdienen, werkt ze ‘s nachts als hostess in een chique club. Als ze ontdekt dat er een vervalst schilderij wordt verkocht in het veilinghuis, staat Judith plots op straat. Ze vlucht samen met een rijke klant van de nachtclub naar de Franse Rivièra. Daar stuit ze op de fraudezaak die haar haar job kostte en raakt ze verwikkeld in een gevaarlijke strijd.

 LS HiltonSchrijfster Lisa Hilton (Foto)

Een spannend verhaal dus. En nog voor het boek effectief verscheen, werden de filmrechten al gekocht door TriStar Pictures. Er werd meteen ook eenscenarioschrijver aangesteld: Erin Cressida Wilson. Dat is dezelfde vrouw die ook het filmscenario van de verfilming van de bestseller ‘The Girl on the Train’ onder handen neemt. Het doel? Een slimme en sexy thriller die al in september zou uitkomen, waarbij de scènes geen flauw afkooksel zijn van het boek.

We moeten bekennen:  wij hebben niet echt genoten van de ’Fifty Shades’-trilogie. Na de teleurstellende boeken, kwamen de films die – excuseer ons voor het woord- nog grotere draken waren dan de boeken. Daarom hopen wij dat ‘Maestra’ u van uw stoel blaast én u deze keer wel rode oortjes bezorgt.

LS Hilton: Maestra
Uitgever: The House of Books
Prijs: 19.99 euro