We willen allemaal een goed en leuk leven hebben naast ons werk. Jammer genoeg lukt het de meesten niet om een evenwicht te vinden. Dit zijn enkele tips die je kunnen helpen om werk en privé beter in balans te brengen.

Ikke, ikke, ikke

Denk jij altijd eerst aan een ander en duw je jezelf op de achtergrond? Da’s heel lief, maar niet altijd een goed idee. Door jezelf weg te cijferen, zal je je vroeg of laat minder goed in je vel voelen. Durf dus ook eens aan jezelf te denken. Als je dat moeilijk vindt, sta dan even hierbij stil: hoe beter je je voelt, hoe beter je voor anderen kan zorgen.

 Bouw langzaam op/af

Als je een workaholic bent, zal je het niet van de ene op de andere dag veel rustiger aan kunnen doen. Wil je bijvoorbeeld meer tijd doorbrengen met je gezin? Plan dan een avond per week in waarop je niet meer achter de computer kruipt en bouw van daar op. Dat zal je beter volhouden dan onmiddellijk van zeven avonden op de week naar nul te gaan.

Ga offline

Door onze smartphones zijn we altijd en overal bereikbaar. Hoe makkelijk is het niet dat je vanuit je luie zetel nog wat mails voor het werk kan sturen? Handig is dat misschien, maar niet goed voor je de kwaliteit van je vrije tijd. Probeer je smartphone dus na het werk niet meer te gebruiken voor het werk.

Sporty me-time

Beweging is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat je je energieker voelt, vrolijker voelt en het maakt je hoofd leeg. Het komt dus ook je werk ten goede. Een win-winsituatie dus!

Geplande vrije tijd

Zet je vrije tijd in je agenda en zie het ook als een niet te missen afspraak. Zo heb je iets om naar uit te kijken, kan je het niet vergeten en kan je je werkschema ernaar aanpassen.