Wow! Lowie uit Thuis showt zijn tattoo

1481

Heel Vlaanderen is vandaag in de ban van Thuis. Om al wat op te warmen voor de seizoensfinale laten we Lowie nog eens zijn tattoo showen. Maar hoe raakte dat hert eigenlijk op de arm van acteur Mathias Vergels?

Mathias Vergels: “Samen met enkele vrienden speel ik in een muziekband, The Village. We kwamen op het idee om ieder groepslid symbolisch een dier toe te kennen, een beetje zoals een totem. Mij gaven ze ‘het hert’. Ook al ben ik de kleinste van de hoop, ik ben wel de voortrekker. Een beetje de beschermer van de roedel. Heel impulsief besloot ik om het op mijn schouder te laten tatoeëren. Nu ik er zo bij stilsta, mag ik blij zijn dat ik geen ander dier kreeg toegewezen. Onze gitaristwordt ‘de egel’ genoemd. Stel je voor dat ik met zo’n beest op mijn arm zou rondlopen. (lacht)

Ik ben van nature heel impulsief. Zo zat ik tijdens een vakantie met enkele maten op café naast een tattooshop. ‘Kom mannen, we laten er eentje zetten’, klonk het. Ik koos voor een zeshoek op de onderkant van mijn arm. Waarom? Gewoon, omdat we toevallig met zes waren op dat moment.

Ik heb altijd al tatoeages gewild. Toen ik nog geen achttien jaar was, heb ik de handtekening van mijn ouders proberen te faken om mijn eerste tattoo te laten zetten. Uiteindelijk is dat toch niet gelukt. (lacht) Maar gelukkig heb ik nooit spijt gehad van die tekeningen op mijn lijf. Het is een herinnering aan een moment, een periode uit mijn leven.

Alleen de visagiste vloekt wel wel eens als ze mijn tatoeages moet camoufleren met dikke lagen make-up om ze te verbergen op televisie. Daarom hebben we bij Thuis besloten om dat niet meer te doen. Maar blijkbaar hadden de kijkers dat niet zien aankomen, iedereen leek in shock. Maar ja, Lowieke met een hert op zijn schouder… eigenlijk klopt dat niet hé. (lacht)”

Tekst: Shauni Deferm
Foto: Luc Gordts

Meer mannen met tattoo’s? Lees de laatste Steps!