Yoga wordt steeds populairder, dat merk je in de fitnesszaal. Toch zijn er nog veel mensen die er een beetje twijfelachtig tegenover staan. Het zweverige imago van yoga trekt niet iedereen aan en dat is een beetje jammer. Deze 5 redenen trekken jou gegarandeerd wel over de streep.

 

1. Je lichaam vaart er wel bij

De yogaoefeningen lijken op het eerste gezicht aartsmoeilijk. Op foto’s zie je superslanke vrouwen die er ook nog eens heel lenig uitzien. Geen nood als je je lichaam niet in de vreemdste bochten kunt wringen, de leuke stretchoefeningen zijn sowieso goed voor je spieren. Lenige spieren zorgen daarbij nog voor minder blessures. Een leuke bijkomstigheid is dat je wel degelijk een paar kilootjes kunt afvallen als je regelmatig yoga doet. Yogalessen zijn toch net iets intensiever dan je denkt want sommige poses vergen toch wat kracht. Je lichaam wordt strakker naarmate je vorderingen maakt. 

2. Nieuwe vrienden voor het leven?

Misschien denk je wel dat de verschillende poses niet voor jou zijn weggelegd, maar je bent zeker niet alleen. Yoga is ook niet altijd een stijve bedoening, er mag ook wel eens gelachen worden. Vooral als je buurvrouw zich in bochten moet wringen om het evenwicht niet te verliezen is er soms sprake van enige hilariteit onder de deelnemers.

3. Controleer je ademhaling

Je leert hoe je moet ademhalen tijdens de oefeningen. Als je de oefeningen op een correcte manier uitvoert – met de juiste ademhalingstechniek – dan word je daar heel rustig van, zelfs als de oefening veel inspanning vergt. Die techniek kun je zeker ook nog bij andere sporten toepassen. En dankzij het (leren) controleren van je ademhaling, verminder je stress en angstgevoelens én slaap je beter ‘s nachts.

4. Geen gejammer, yoga doe je elke week

Maak er een gewoonte van om geen lessen over te slaan. Je yogavaardigheden kun je pas naar een hoger niveau tillen als je de sport regelmatig beoefent. Als je lessen overslaat, dan riskeer je achterop te geraken en de groep kwijt te spelen.

 

5. De vorderingen zijn duidelijk zichtbaar

Af en toe een fotootje nemen van de moeilijkste poses levert niet alleen een mooi plaatje om manlief te imponeren of om likes op Instagram te verzamelen. Nee, het is ook de ideale manier om je vorderingen bij te houden. Misschien kon je tijdens je eerste les yoga nog niet met je vingers aan je tenen, maar na verloop van tijd merk je dat je spieren en je pezen langer worden en dat je evenwicht toegenomen is. Je zal versteld staan van je eigen kunnen!

Overtuigd?