Lekker en gezond: Yoghurtcake met bosbessen

26430

14 AUGUSTUS 2014 | Als dessert of als tussendoortje: een plakje cake smaakt altijd. Omdat het niet altijd een boter-, chocolade- of appelcake hoeft te zijn, bedacht Pascale Naessens een minstens even lekkere en gezondere variant: een yoghurtcake met bosbessen.

Gezonde en lekkere gerechtjes op tafel toveren, dat is voor Pascale Naessens a piece of cake. Haar boeken zijn een groot succes en op vraag van Pur Natur creëerde Pascale nu enkele gerechtjes, gemaakt met hun biologische melkproducten. Onze favoriet is de yoghurtcake met bosbessen. Lekker en eenvoudig om klaar te maken.

YOGHURTCAKE MET BOSBESSEN
Wat heb je nodig:
– 250 gr Pur Natur yoghurt natuur
– 250 gr bloem
– 250 gr Pur Natur karneboter
– 180 gr suiker
– 1 zakje vanille suiker
– 4 eieren
– 250 gr bosbessen

Hoe maak je het:
– Laat de boter rustig smelten.
– Intussen meng je de suiker onder de eieren.
– Roer de gesmolten boter eronder en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Pas op het laatste volgen de Pur Natur yoghurt en de bosbessen.
– Giet het deeg in een met boter ingevette cakevorm. Zet 30 minuten in een warme oven op 180° C.

Smakelijk!

Meer inspirerende receptjes van Pascale Naessens met Pur Natur-producten, vind je hier.

ISABEL DERAEDT