We zijn allemaal wel een beetje YouTubeverslaafd. En net zoals op televisie zappen we het liefst van al door naar onze favorieten. Deze vijf filmpjes staan waarschijnlijk allemaal bovenaan jouw lijstje.

1. Opruimvideo’s

Er is nu eenmaal iets fascinerends aan kijken hoe iemand zijn spullen opruimt. En dan bedoelen we niet de afwas of de vuile was. Het liefst van al kijken we hoe iemand zijn badkamerkast vol producten of zijn rek vol nagellakken, leegmaakt, doorzoekt en terug mooi op z’n plaats zet.

2. Stashvideo’s

Ondanks de disclaimers aan het begin van deze video’s weten we wel dat vloggers het leuk vinden om hun gigantische collecties te tonen. De ene heeft een ladekast vol met make-up, de ander een inloopkast die groter is dan de slaapkamer. Wat het ook is, we vinden het zalig om naar te kijken. En ook al zullen we waarschijnlijk zelf nooit zo’n collecties bijeen kunnen sparen, dromen mag altijd.

3. House– en Roomtourvideo’s

We zijn allemaal wel eens een echte curieuzeneus. Als we bijvoorbeeld voor het eerst bij een vriendin thuis langsgaan, kunnen we ons amper bedwingen om niet te veel rond te kijken. Daarom zijn deze video’s een godsgeschenk. Schaamteloos binnenkijken in iemands huis en er zelfs nog wat uitleg bij krijgen. GE-WEL-DIG!

4. Get (un)ready with me video’s

We kunnen heel wat leren van beautyvloggers. De transformaties die ze soms ondergaan met enkel wat make-up is verbluffend. En als ze ons willen laten zien hoe ze dat doen, dan zeggen we daar zeker geen nee tegen. Tegelijkertijd is het eraf halen van die make-up even satisfying om naar te kijken. We kennen allemaal het zalige gevoel wanneer je ’s avonds je make-up eraf haalt. Dat kunnen zien bij anderen, is bijna net zo leuk als het zelf doen.

5. Shoplogs

We willen allemaal wel eens meer kunnen gaan shoppen. Maar daar steekt ons budget jammer genoeg vaak een stokje voor. Windowshoppen kan een leuk alternatief zijn maar de stap naar ‘ik koop het toch!’ is dan gauw gezet. Shoplogs kijken, is zoals windowshoppen. Maar dan wel zonder het gevaar om de winkel binnen te lopen en je laatste centen, die voor het eten van morgenavond bestemd waren, allemaal uit te geven.