Wat als … beautylabel Yves Rocher onze lezeressen in de watten legt en hen trakteert op een feestelijke eindejaarsmake-up? Dat was het uitgangspunt van een event dat we onlangs organiseerden in Gent. Vijf lezeressen, vijf verschillende types, de expertise van Yves Rocher en een toffe locatie; de perfecte ingrediënten voor een gezellige namiddag waarbij beauty en huidverzorging op maat de rode draad was.

Meer dan 200 lezeressen reageerden op onze oproep om deel te nemen aan een Yves Rocher-workshop waarbij ze konden genieten van een feestelijke make-over. Makkelijk was de selectie allerminst; al onze lezeressen zijn stuk voor stuk leuke en toffe vrouwen en hoewel we het iedereen gunden om aan dit event deel te nemen, was er slechts plaats voor vijf dames. Voor een individuele make-over en persoonlijk beautyadvies, moet je nu eenmaal wat tijd vrijmaken.

Onze kandidates kregen een gratis huidanalyse met een microcameratoestel van Natasja Vallé, de schoonheidsexperte van Yves Rocher. Zo’n toestel is de ideale tool om te weten te komen hoe het met de conditie van je huid gesteld is en wat je kan doen om die te verbeteren. Daarnaast werden onze lezeressen verwend met een gratis make-up op maat door Carmen Zomers, de make-up artiste van Yves Rocher en kregen ze tal van persoonlijke beauty- en verzorgingstips. De dames keerden huiswaarts met een toffe goodiebag boordevol mooie producten om te testen.

Valerie was onze jongste kandidate en vooral nieuwsgierig naar de huidanalyse en specifieke make-upproducten die perfect bij haar passen: “Ik was vooral benieuwd naar welke huidverzorgingsproducten het best bij mijn huid passen. Daarnaast wou ik ook te weten komen welke make-up nu écht geschikt is voor mij en hoe ik deze op de juiste manier aanbreng.” Valerie leerde welke make-up het best bij haar past, en hoe ze haar mooie ogen nog beter kan benadrukken.

De blonde Emilie zocht een toffe partylook en dat is precies wat ze kreeg. Stralen doet Emilie sowieso, en na haar make-over was ze klaar om een ‘stapje in de wereld te zetten’: “Ik had geen plannen voor vanavond, maar dankzij mijn nieuwe make-up heb ik zin om uit te gaan. Zonde om thuis te zitten!”

Carrièrevrouw Annelies is dolblij met haar twee dochters (van 9 en bijna 12) maar heeft nood aan wat uitgebreide me-time: “Er zijn jammer genoeg veel te weinig momenten om eens op een relaxte manier aan mezelf te laten ‘sleutelen’. Ik stap meestal wel piekfijn de deur uit, gelukkig merken de meeste mensen niet dat dat vaak snelsnel in 3 minuutjes is gefikst.” Hoog tijd voor het meer uitgebreide werk dus! Annelies leerde hoe ze haar mooie huid het best kan verzorgen en kreeg een prachtige make-up met smokey eyes. Een echte filmsterrenlook!

Veertiger Conny ziet er geweldig uit, al voelt ze wel dat ze toe is aan een nieuwe beautyroutine: “Ik moet helaas vaststellen dat mijn huid niet meer zo stevig is en het steeds moeilijker wordt om mij mooi te maquilleren. Het lijkt me zàlig om tips en tricks te leren van jullie professionals!” En dat is precies wat Conny kreeg! Het was even wennen aan de nieuwe look maar Conny straalde en genoot van haar nieuwe look.

Sigrid De Ridder had zichzelf niet ingeschreven; dat deed haar dochter Alana naar aanleiding van haar 60ste verjaardag. “Voor mijn mama was dit een echte verrassing! Ze dacht dat we hier gewoon even een koffie kwamen drinken, maar in werkelijkheid werd ze verwacht voor een uitgebreide make-upsessie. Mijn mama is sowieso al een mooie madam, maar ik denk dat ze zich hierdoor extra speciaal voelde.” De verrassing was inderdaad groot voor Sigrid, en er vloeiden een paar traantjes van ontroering. In elk geval kon deze knappe dame haar verjaardagsweekend glamoureus inzetten!

Info: www.yves-rocher.be

De locatie: het gezellige Homblé

De gezellige Yves Rocher-namiddag vond plaats in Homblé, een hippe en sympathieke zaak in Gent waar je kunt genieten van comfort food in een gezellige, huiselijke omgeving. Een aangename plek voor een lunch of diner, of koffie en gebak tijdens de namiddag. De koffie is van koffiebranderij Vandekerckhove. De taart komt van Madam Bakster. Wil je liever thuis eten? Dat is perfect mogelijk want Homblé is ook een take away.

Goed om te weten: Homblé maakt deel uit van Enchanté, een netwerk van hartelijke handelaars en burgers die kleine diensten aanbieden aan wie hier nood aan heeft. Van een glas water tot een kop koffie, van een knipbeurt bij de kapper tot een plek om even uit te rusten. Zo wil Enchanté drempels verlagen en sociale muren slopen. Deelnemende handelszaken kun je herkennen aan het Enchanté-logo op het raam.