Dat je je huid goed moet verzorgen om er stralend en jong te blijven uitzien, weet je natuurlijk al lang. Maar vergeet je niet je handen regelmatig te verzorgen?

De huid van de rug van onze handen is erg dun en bezit weinig vetweefsel, waardoor deze ook vlugger rimpels zal vertonen. Onze handpalmen hebben dan wel weer voldoende vetweefsel, maar geen talgklieren. Ze voelen daardoor ook sneller droog en ruw aan. Om al deze redenen kunnen onverzorgde handen leiden tot een extreem droge huid, kloofjes of jeuk. Volgende tips zorgen ervoor dat je handen wél langer mooi én gezond blijven, het hele jaar door!

STAP 1: REINIG

Gebruik een zachte zeep die de huid niet uitdroogt, eventueel verrijkt met Shea Butter of Aloë Vera.

STAP 2: SCRUBBEN

Gebruik een aangepaste handscrub en wrijf niet te hard; vergeet niet dat de huid van je handen teer en dun is. Eén tot twee keer per week is voldoende.

STAP 3: VERZORG EN HYDRATEER

Breng wat handcrème aan op de rug van je handen en wrijf die over elkaar. Om te vermijden dat er te veel crème op je palmen terecht komt (en je dus kleverige handen krijgt) draai je pas je handen wanneer de crème al goed opgenomen is en smeer je dan je handpalmen in. Masseer meteen ook wat handcrème op je nagels.

TIP 1: Heb je hele droge handen? Breng dan voor het slapengaan een dikke laag crème aan en trek katoenen handschoenen aan. ’s Morgens zal je wakker worden met extra zachte handen!

TIP 2: Verwen je handen door ze nu en dan een massage te geven.  Een handmassage is niet alleen ontspannend maar een weldaad voor je huid.

Zo pak je het aan:

1. Schud de handen los
2. Wrijf je handen in met handcrème
3. Masseer je handpalm met je duim. Begin met zachte, ronddraaiende bewegingen aan je pols te masseren en werk naar boven toe.
4. Masseer elke vinger apart en ga helemaal door tot aan de top van elke vinger
5. Herhaal aan de andere hand

 

Proberen: de handcrème die méér doet

Bij Yves Rocher vonden we deze heerlijke handcrème die je huid niet alleen verzorgt maar door het parfum ook voor een verkwikkend of net ontspannen gevoel zorgt.

• Dankzij de biologische en fairtrade Karitéboter voelen je handen zacht aan en ruiken ze heerlijk.

• De handcrème komt in vier verschillende geuren: Mango & Koriander (energie), Kokosnoot (sensueel), Olijf & Petitgrain (relax) en Bourbonvanille (sensueel).

• Bijzonder handig is het formaat: je stopt ze zo in je handtas en neemt ze overal mee!

• De handcrème bestaat voor 95 % uit natuurlijke ingrediënten. Er werden geen parabenen, kleurstoffen of minerale oliën aan toegevoegd, dermatologisch getest.

• Voor deze handcrèmes betaal je een zacht prijsje. Met deze handcrèmes zeg je JA tegen natuurlijke producten, en NEE tegen buitensporige prijzen.

Prijs: 2,95 euro/tube 30 ml

OPGELET: 2+1 ACTIE! Van 13 tot en met 26 maart krijg je bij aankoop van 2 handcrèmes 1 crème gratis. Snel naar je Yves Rocher-winkel dus!