Eindelijk! De zon schijnt en je kunt niet wachten om jezelf in de warmte van de zon te koesteren. Maar opgelet: die eerste lentezon doet weliswaar deugd maar is ook schadelijker dan je denkt. Met de juiste voorbereiding kan je echter wél zorgeloos genieten van die eerste warme zonnestralen.

Hoewel de zonnestralen tijdens de lente nog lang niet zo sterk zijn als tijdens hartje zomer, zijn ze toch al ruim 10 keer krachtiger dan tijdens de winter. En die eerste zon komt hard aan op je tere winterhuidje. Zelfs een kwartiertje van de zon genieten tijdens je middagpauze zorgt al voor huidbeschadiging. Met volgende 4 tips straal je in de lentezon, op een veilige manier.

  1. Laat je huid langzaam wennen aan de zon. De huid beschikt dankzij melanine en pigmenten over een ingebouwde zonnefilter, maar na de winter duurt het even vooraleer de huid een beschermingslaag (onder de vorm van een bruin kleurtje) heeft opgebouwd.
  2. Draag een zonnebril. Zo kan de UV-straling je ogen niet beschadigen en zal je minder je ogen dichtknijpen wanneer je in de zon kijkt (waardoor je ook minder ‘kraaienpootjes’ krijgt).
  3. Bescherm je huid met een zonnefilter, ook bij bewolkt weer. De wolken houden immers wel het infrarood licht en het zichtbaar licht tegen (waardoor het minder warm aanvoelt), maar de UV-stralen gaan wel los door de wolken heen.
  4. Tijdens de winter hebben de koude temperaturen buiten en de verwarming binnen veem van je huid gevraagd. Dat je huid aan het begin van de lente ietwat grauw lijkt, hoeft dus niet te verbazen. Wees extra lief voor je huid en verzorg ze door een herstellend en anti-vervuilend masker te gebruiken, je huid zal er meteen gladder en minder vermoeid uitzien!

Onze aanraders

Om dagelijks te gebruiken: de UV Beauty Shield crème van Yves Rocher hydrateert en herstelt de huid én beschermt haar tegen schadelijke UV-stralen en vervuiling. Ideaal om je huid te ontgiften (want broodnodig na een lange winter) en tegen de eerste zonnestralen te beschermen. (richtprijs 35,90 euro)

Om tweemaal per week te gebruiken: het Elixir Jeunesse Anti-verstikkend Flash Masker van Yves Rocher. Verrijkt met ultra geconcentreerd Aphloia-extract dat natuurlijk door de huid opgenomen wordt. Dit masker maakt de poriën vrij (waardoor de huid niet verstikt) en laat de teint stralen. De huid is gladder en ziet er minder vermoeid uit. (richtprijs: 28,90 euro)

Win een Yves Rocher-beautypakket!

Zin om je huid te verwennen met deze mooie producten? Neem dan deel aan onderstaande wedstrijd en wie weet win je wel één van de 20 Yves Rocher beautypakketten, bestaande uit deze twee onmisbare producten. Deelnemen is makkelijk: vul onderstaand formulier in en geef het juiste antwoord op de wedstrijdvraag. Deelnemen kan tot en met 1 mei. Succes!

Wedstrijdvraag: Het Elixir Jeunesse Anti-verstikkend Flash Masker is het ideale masker om te gebruiken tijdens deze periode van het jaar. Hoeveel keer per week gebruik je dit masker best?