Korte dagen, grijs weer en een pandemie die ons ‘in ons kot’ houdt: een mens zou voor minder verlangen naar tropische stranden in een zonnig oord. Even wegdromen mag, en dus zitten we te zwijmelen bij de foto’s van het gloednieuwe resort Zannier Hotels Bãi San Ho, dat op  Even wegdromen tijdens deze sombere  december opent in de Vietnamese provincie Phu Yen. Denk: 71 ruime luxe villa’s aan een nu nog onbekende baai en omgeven door 98 hectare weelderige natuur.

Sinds de opening van het allereerste hotel, Le Chalet in Megève in 2011, is Zannier Hotels erin geslaagd een heel eigen plek te veroveren in de luxehotelbranche, door een uitgesproken keuze voor een unieke intieme en warme stijl.

Met de opening van dit nieuwe resort middenin de natuur blijft ondernemer Arnaud Zannier, die gespecialiseerd is in authentieke tophotels, trouw aan zijn principes. In totaal gaat het om 71 villa’s in drie architecturale stijlen die elk naar een andere etnische cultuur uit Vietnam verwijzen.

De gasten die er straks het oude jaar komen uitwuiven, zullen zich mogen verheugen op een even exotische als ongerepte plek. Het resort beschikt bovendien over drie restaurants met telkens een heel ander aanbod. De infrastructuur is tegelijk sober en verfijnd – zoals Bà Hai, met zijn indrukwekkende puntdak van wel 12 meter hoog. De vele faciliteiten en excursies op maat staan garant voor een totale ontspanning. Je kan bijvoorbeeld diverse sporten beoefenen of je in de lokale cultuur onderdompelen. Maar natuurlijk altijd met een diep respect voor de omgeving.

Voor Arnaud Zannier gaan luxe en eenvoud in de huidige internationale context beter dan ooit samen: “Onbekende plaatsen ontdekken, waar de lokale cultuur nog helemaal intact is, en je perfect thuis voelen aan de andere kant van de wereld: dat is wat wij onze gasten in onze verschillende hotels willen bieden, van Cambodja tot Namibië, maar ook in Europa en nu in Vietnam.”

En in Bãi San Hô mag je dat “thuisgevoel” zelfs heel letterlijk nemen. Aan dat schitterende fijnzandstrand en die prachtige, ongerepte baai wil Arnaud Zannier namelijk ook een complex van luxeresidenties met bijbehorende diensten bouwen. Op de privéheuvel in het noorden van het schiereiland zullen villa’s met 3 tot 5 kamers te koop worden aangeboden.

Met dit project krijgt het verhaal van Zannier Hotels weer een heel nieuw hoofdstuk. En Zannier wil zijn luxe resorts in alle hoeken van de wereld uitbreiden. In Mexico bijvoorbeeld zijn de plannen al in volle ontwikkeling en staat de opening gepland voor 2022.

Droom gerust even mee. En geef toe: hier zou je toch ook wel een paar dagen willen relaxen, niet?

Info: www.zannierhotels.com/baisanho

(foto’s: © Frederik Wissink for Zannier Hotels)