Soep is altijd goed en hoeft niet noodzakelijk een doordeweeks gerechtje te zijn: deze witte truffelsoep bijvoorbeeld is overheerlijk en smaakt naar pure luxe. Probeer het maar!
Het receptje vonden wij bij Oil & Vinegar en is bedoeld voor 4 tot 8 personen. Reken op ongeveer 30 minuten bereidingstijd.
Dit heb je nodig:
+ Bak & Braad Olijfolie
+ 1 witte ui, grof gesneden
+1 pastinaak, grof gesneden
+ 1/2 knolselderij, grof gesneden
+ 1 laurierblaadje
+ 700 ml bouillon
+ 2 el Chardonnay Wine Vinegar (witte wijnazijn)
+ 75 ml room
+ olijfolie met Zwarte Truffel
+ Truffle Carpaccio
Zo maak je het:
+ Fruit de ui in de Bak & Braad Olijfolie en voeg vervolgens de knolselderij en pastinaak toe. Voeg het laurierblaadje en een klein beetje bouillon toe en laat zeker 20 minuten afgedekt garen op laag vuur.
+ Doe dan alle bouillon erbij en breng aan de kook.
+ Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep tot een egale massa. Breng op smaak met Chardonnay Wine Vinegar en de room.
+ Schep de soep in kommen en besprenkel met Olijfolie met Zwarte Truffel, ongeveer 1 el olie per kom of meer naar smaak. Garneer met Truffle Carpaccio en dien direct op.
Tip:
De soep wordt nóg lekkerder als deze een dag van te voren wordt gemaakt. Koel bewaren tot gebruik.
Meer recepten kun je hier vinden.