Lekker: ontbijtmuffins uit het Voedselzandloper Kookboek!

1920

5 NOVEMBER 2013 | Kook en eet volgens de principes van De Voedselzandloper en je mag rekenen op een langer, mooier, slanker en gezonder leven. Maar is het ook lekker? Wij vinden van wel. Uit Het Voedselzandloper Kookboek probeerden wij deze ontbijtmuffins. Helemaal perfect om de dag lekker en gezond te starten!

Dit heb je nodig (voor 8 muffins):

125 gr havermout – 1 banaan – 2 eieren – 150 ml sojamelk – 1 tl baking soda – 30 gr hazelnoten – 30 gr pecannoten – snuf zout – muffinvorm en muffinpapiertjes

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de banaan met de eieren, de sojamelk, de havermout en een snuf zout in een keukenmachine. Voeg de baking soda toe en spatel het geheel door elkaar. Hak de noten grof en meng ze door het beslag. Leg 8 muffinpapiertjes in de muffinvorm. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins in 25 minuten af. De muffins zijn klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt, nadat je deze in de muffin gestoken hebt. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Tip: Veel vezels eten, bijvoorbeeld in de vorm van havermout, is een van de belangrijkste voorspellers van een gezond leven. Elke dag een kom havermout eten, is even gezond als vier uur joggen per week!

 

9789035141070

Arts Kris Verburgh bewees met De Voedselzandloper al dat gezond eten van groot belang is bij het jong en slank houden van je lichaam en de preventie van ziektes. Na de theorie is er nu de praktische (en lekkere!) invulling dankzij Het Voedselzandloper Kookboek. Pauline Weuring ontwikkelde hiervoor makkelijke en smakelijke recepten waardoor het eten volgens de nieuwe principes gewoon heel erg lekker is.

Het Voedselzandloper Kookboek van Pauline Weuring & Kris Verburgh – 19,95 euro – Uitg. Bert Bakker

 

 

 

 

 

Nina Tack