Zelf sushi maken: zo doe je het!

814

11 FEBRUARI 2014 | Tuurlijk houden wij van sushi! Deze Japanse klassieker is gezond, hip en uitermate lekker. Zelf sushi maken is bovendien kinderspel met de producten van Saitaku.

Saitaku biedt pakketjes aan waarin alles voorhanden is om de Japanse schotel van jouw keuze te maken, van de sushirijst tot de nori, het rolmatje en de wasabipasta. Wij gingen aan de slag met de sushi kit en oogsten niets dan lof en bewondering. Ook doen? De pakketten zijn verkrijgbaar bij Delhaize, en ziehier hoe het moet:

Garnalen & advocado sushi

Prawn advocado

Dit heb je nodig (voor 12 stuks):

– 2 zakken (bij gebruik van Saitaku sushi kit) of 250 g Saitaku Sushi Rice
– 1 zakje (bij gebruik van Saitaku sushi kit) of 40 g Saitaku Sushi rijstazijn
– 1 kleine avocado
– sap van ½ citroen
– 2 lente-uitjes
– 2 vellen Saitaku Sushi Nori
– 12 gekookte en gepelde garnalen
– Saitaku Sojasaus, Sushi gember en Wasabi pasta, om te serveren

Zo maak je het:

1. Bereid de rijst (zie bereidingswijze rijst) en zet apart om af te koelen.
2. Schil, verwijder de pit en snijd de avocado in dunne repen. Doe ze in een kom en voeg
het citroensap toe, schep de avocado er goed in om. Snijd de lente-ui in de lengte in
dunne reepjes.
3. Leg een vel Nori op de bamboemat en verspreid ¼ van de rijst, zoals aangegeven. Leg de
helft van de avocadoreepjes langs het midden van de rijst en plaats 6 van de garnalen
langs de lijn van avocado, gevolgd door een van de gesneden lente-uitjes.
4. Rol op en snijd de sushi rol zoals aangegeven. Bereid een tweede sushi rol op dezelfde
manier. Serveer met de sojasaus, sushi gember en wasabi pasta.

Smakelijk!

Nina Tack