Zien! Prachtige fotografie in Knokke-Heist

413

25 MAART 2014 | Wij houden van fotografie en daarom zijn we fans van het Fotofestival Knokke-Heist. Vanaf 30 maart kun je in de badstad je ogen de kost geven aan onder andere ‘Haute Africa’ en ‘Unknown  Masterpieces’. Ga je mee?

Er zijn zes gratis tentoonstellingen te zien tijdens ‘Fotofestival Knokke-Heist’ en één daarvan is de prestigieuze buitententoonstelling ‘Haute Africa‘. Daarin schetsen internationale topfotografen een alternatief beeld van het hedendaagse Afrika en lieten zich daarbij inspireren door kledij.

Omdat er in deze wereld natuurlijk niet alleen klinkende namen fotograaf zijn, geeft Fotofestival de kans aan verborgen talenten hun werk te laten zien. ‘Unknown Masterpieces‘ is een kunstzinnige tentoonstelling die de fotografie van de trendsetters van morgen belicht.

Bij ‘Pierre ‘Kodak‘ herbeleef je de Heistse en Zeebrugse visserij door de lens van Pierre Meyers.

Er is ook de tentoonstelling van ‘World Press Photo waar je de foto’s van de wedstrijd kan bezichtigen. Het is een reizende expositie die in maar liefst 40 landen bekeken zal worden.

Als je niet van doorsnee houdt, moet je naar ‘Photo View 2014’. Het zijn foto’s die afwijken van de normale standaard en waarop de fotograaf zijn stempel drukt.

Ten slotte zijn er ook nog twee lokale fotoclubs die hun werk aan je wil voorstellen: ‘Diagonaal’ en ‘kFFkh’.

Unkown masterpieces: Julie ScheurweghsJulie Scheurweghs1Nontsikelelo Veleko

4Martin Parr2Zanele Muholi3Wangechi Mutu

6

Hassan Hajjaj

Voor alle praktische info, zoals data en locaties kun je terecht op de site van het Fotofestival. Het Fotofestival begint op 30 maart en loopt tot 9 juni. Opgelet: sommige tentoonstellingen starten later of eindigen vroeger.

Marlies Strubbe