Zijn wij Vlamingen smartphoneverslaafd?

82

6 MEI 2014 | Kan jij ook geen minuut zonder je smartphone? Volgens de derde TrendBirds-enquête van online reisaanbieder TravelBird is onze smartphone de meest gewilde reisgadget. 1 op 3 zou niet zonder het toestel kunnen vertrekken; toch beweren de ondervraagden hun smartphone slechts zelden op reis te gebruiken…

De schade blijft beperkt
Iets meer dan de helft zegt hooguit 30 minuten per dag online te zijn en bijna 1 op 3 zweert het internet volledig af. Als we online zijn, dan is dat vooral ’s avonds  of op momenten dat we  gratis wifi hebben. De helft van de ondervraagden vindt gratis wifi dan ook een absolute must op hotel. Enkel de ‘gratis toiletartikelen’ scoren qua hotelfaciliteiten nog hoger.

Waarvoor gebruiken we onze smartphone op reis zoal?
Hoofdzakelijk om dingen op te zoeken, zoals toeristische informatie over de streek (22%), een wegbeschrijving (17%), een restaurant (16%) of een winkel (10%).
Van alle toepassingen die een smartphone aanbiedt, blijft de traditionele belfunctie het populairst (72%). Bijna even grote favoriet is de mailfunctie. Maar liefst 71% geeft toe regelmatig zijn mails te checken op vakantie. Ook het sturen van berichtjes (sms of Whats app) is hot (62%), net zoals surfen op het internet (68%) en het nemen van foto’s (68%).

Springlevend op reis = Morsdood op sociale media
De populariteit van deze toepassingen staan in schril contrast tot het gebruik van social media. Iets meer dan de helft beweert die op reis namelijk helemaal af te zweren! Een volledig overzicht vind je hier!

Wat denk jij, zijn we met z’n allen keigrote smartphone-addicts in één grote ontkenningsfase of maakt men van een mug een olifant?

AN DE SMET