Elke dag een portie vakantie, maar dan zonder geld uit te geven aan een dure reis. Dat bieden de drie heren van reisblog Ambassadør.land deze zomer aan op hun website. Op 18 juni reisden de drie reisjournalisten naar Scandinavië waar hun gigantische Europese roadtrip begon. Op 74 dagen tijd bezoeken ze 23 landen en brengen elke dag verslag uit van hun avonturen ‘on the road’.

“Als het plaatselijke internet dat tenminste toelaat”, lacht de Generaal. Echte namen zijn taboe in de ‘rondreizende ambassade’, de online thuisbasis van de Consul (uit Antwerpen), de Generaal en de Magistraat (beide uit Amsterdam).

“We gaan eerst naar de Noordkaap en terug om daarna via Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Montenegro en Albanië in Macedonië uit te komen, het meest zuidoostelijke punt van onze trip. Van daaruit gaan we omhoog naar Servië en Hongarije om uiteindelijk via Italië, Zwitserland, Frankrijk en Andorra in Spanje te eindigen eind augustus.”

De eerste paar weken reizen de Ambassadørs nog per trein, bus en boot, daarna huren ze via Camptoo de camper van een zekere Bernhard in Zeeland en brengen die – met een omweg van enkele duizenden kilometers – naar hem terug in het Spaanse Malaga. “Van daaruit keren we terug met het vliegtuig. Dan zijn we het roadtrippen waarschijnlijk helemaal zat.”

De zomerse avonturen van de Ambassadørs zijn te volgen via hun reisblog: http://ambassador.land