Moeder Natuur trakeert onze deze week nog op tropische temperaturen (waarvoor dank!), maar binnenkort zullen we weer afscheid moeten nemen van die stralende zon. Naast die zomerse sfeer, willen we ook ons mooi kleurtje blijven behouden. Deze tips zetten je alvast op de goede weg.

Neem geen (te) warme douches

Als je vervelt, komt dat omdat je huid uitdroogt. Om dat te vermijden, hou je een douche best kort en lauw. Een douchegel zonder pafum en zeep is ook aan te raden als je je sun-kissed huidje wil beschermen.

Woman enjoying water in the shower under a jet

 

Hydrateer

Na het douchen smeer je je huid in met een vochtinbrengende crème. Smeren werkt. Een droge en gedehydrateerde huid ziet er namelijk grauw en dus minder zomers uit.

Maar ook je huid van binnenuit hydrateren is belangrijk. Drink daarom zeker voldoende water en neem (gezonde) vochtrijke snacks mee naar je werk, zoals radijsjes of watermeloen. Hier ontdek je nog snacks die je gehydrateerd houden.

Pas het menu aan

Lycopeen is een antioxidant die je huid beschermt en zonneschade herstelt. Tomaten zitten boordevol lycopeen. Zeker in combinatie met olijfolie is het een voltreffer: zo worden de stoffen beter opgenomen in je lichaam. Wij weten al wat we gaan eten deze middag: tomaat mozarella!

Maar ook broccoli, wortel en kool zijn goede alternatieven. Die bevatten namelijk het antioxidant betacaroteen, wat je huid doet herstellen na een (te) lange zonsessie.

Homemade Healthy Caprese Salad

Las een wekelijkse scrubsessie in

Scrubben? Dat haalt toch net huidcellen weg? Dat klopt, maar enkel de dode huidcellen worden verwijderd. En het zijn die dode cellen die ervoor zorgen dat je mooi kleurtje doffer wordt. Een scrubsessie houdt dus je huid zelfs langer mooi. Toch moet je er niet mee overdrijven: een keer per week scrubben is meer dan voldoende!

 Foto’s: iStock