Zo gedraag je je op het kerstfeestje van het werk

77

Daar zijn ze weer. De kerstborrels en nieuwjaarsrecepties op het werk. Alcohol en je baas in de buurt, dat kan goed fout lopen. Daarom toch nog maar een paar tips voor je op het volgende werkgerelateerde kerstfeestje drie glazen schuimwijn achteroverslaat.

1. Praat niet voortdurend over het werk

Je collega’s zijn al in vakantiestemming, hang dus niet de workaholic uit.

2. Praat niet ‘te veel’

Je weet hoe dat gaat, je drinkt twee glazen cava, de tongen worden losser en dan is de kans groot dat je er van alles uitfloept. Pas toch een beetje op, zeker als het over het bedrijf gaat. Of nog erger: over je baas.

3. Praat met iedereen

Zo’n kerstborrel is ideaal om je collega’s of mensen van een andere afdeling beter te leren kennen. Netwerken noemen ze dat dan.

4. Ga niet als kerstboom

Waarmee we willen zeggen: ga niet te overdressed. Het is dan wel kerstfeest, het blijft wel een kerstfeestje van het werk. Te naakt, te sexy, te opgekleed… niet echt nodig.

5. Niet te zat…

Je snakt naar vakantie, hebt nog niet gegeten en voor je het weet, zitten die twee glazen cava serieus in je hoofd. Hou je toch een beetje in. Of je zal het volgend jaar nog vaak mogen horen…

6. Gooi niet meteen alles op Instagram of Facebook

Verleidelijk, maar is je baas serieus in de wind, hou jezelf dan toch wat in om gênante foto’s van hem of haar op Facebook te gooien.

7. Blijf niet tot de laatste

De allerlaatste, veel beter!

© iStock