Barbecueën mag dan nog zo leuk zijn, het rooster weer proper krijgen is dat heel wat minder. Geen idee hoe je het makkelijkste weer een blinkend exemplaar krijgt? Wij hebben de perfecte oplossingen voor jou!

1: Nachtje in het gras

Heb je een tuin met gras? Laat het vuile rooster dan een nachte in de groene sprietjes liggen. De volgende dag zullen de resten veel makkelijker te verwijderen zijn.

2: Een (fl)uitje van een cent

Snijd een ui doormidden en prik een vork op de bolle kant. Ga zo over het nog hete rooster. Je zal zien dat er heel wat vuil aan de ui blijft hangen dankzij het sap. Haal daarna het resterende vuil eraf met een stalen borstel. Je zal zien dat het er zonder problemen af komt.

3: Met de citroen

Je kan hetzelfde doen met een citroen. Snijd ze doormidden en wrijf het rooster in met de citroen. Laat het citroensap even zijn werk doen. Daarna kan je het vuil eraf wrijven met een schuursponsje.

4: Tweede leven voor de oude krant

Als je een oude krant hebt liggen, wikkel ze dan om het rooster. Maak het nat en laat een nachtje rusten. Je zal zien dat een heleboel viezigheid aan het papier blijft kleven.

5: Zilverpapier op een prop

Heb je nog een stuk zilverpapier liggen? Maak er dan een prop van en ga zo over het rooster. Je zal zien dat het weer blinkt in geen tijd. Deze optie is natuurlijk wel heel vervuilend, dus hou deze misschien voor als je niets anders in huis hebt.