We weten het allemaal, hitte is slecht voor ons haar. Maar, af en toe willen we toch eens van die prachtige, volumineuze krullen in ons haar. We hebben goed nieuws: er zijn mogelijkheden genoeg om zonder krultang een mooie slag in je haar te krijgen. Dit zijn onze favoriete tools.

  1. Wc-papier

Oké het klinkt misschien gek, maar met toiletpapier kan je dus echt je haar krullen. Scheur een stuk toiletpapier van ongeveer drie velletjes los. Pak een streng haar en zet het stuk papier onderaan tegen je haar. Hoe meer haar je pakt hoe groter de krullen en omgekeerd. Rol je haar omhoog rond het stukje papier. Wanneer je bij de haarwortel komt knoop je de twee uiteinden aan elkaar vast. Doe dit ook met de rest van je haar. Loop een paar uurtjes met je gekke kapsel door het huis of slaap er een nachtje mee. Haal het papier er weer uit, fixeer met haarlak et voilà: een prachtige bos krullen.

  1. Papillotten 

Krulspelden zijn dan wel lekker old school, maar het is poepsimpel en je krijgt er mooie krullen van. What’s not to like? Wij kiezen voor papillotten omdat ze zacht zijn en het haar niet beschadigen. Eigenlijk werkt het op ongeveer dezelfde manier als met het toiletpapier. Je rolt de papillotten naar boven toe in je haar. Om te zorgen dat ze zeker blijven zitten kun je de twee uiteinden met een rekkertje aan elkaar te binden. Het voordeel is dat je dit met nat haar kunt doen en dat zorgt voor een intenser resultaat.

c608029876244cab153c162051805f96

Bron: Pinterest

  1. T-shirt

Als je met toiletpapier je haar kan krullen moet dat met een T-shirt toch ook wel lukken? Inderdaad en dit is ideaal als je houdt van zachte, losse krullen. Rol je T-shirt op en maak de uiteinden vast met een rekker zodat je een perfecte cirkel krijgt. Plaats dit nu op je handdoekdroog haar zoals een aureooltje. Rol een streng haar rond de cirkel en maak vast met een schuifspeldje. Herhaal en ga slapen. De volgende ochtend wat haarlak en je bent klaar. Handig als je ’s morgens weinig tijd hebt.

3eeeb3f3c2229670a4db45c83e36f631

Bron: Pinterest