Zo krijg je meer instagramvolgers

313

Wie zich wil tonen moet op Instagram zitten. Maar je moet tussen de miljoenen gebruikers eruit springen om pas echt gezien te worden. Wij verzamelen de beste tips voor jullie om in geen tijd een echte instagram-pro te worden met meer likes en volgers!

1. Gebruik hashtags en bijschriften

Maak goed gebruik van hashtags in je bijschrift van een foto of als reactie eronder. Hashtags zijn woorden en korte zinnetjes die je foto beschrijven en categoriseren. Een goed bijschrift kan van een alledaagse foto een geweldige en populaire foto maken. Een bijschrift helpt de aandacht van de instagrammers te trekken. Grappige of lieve bijschriften zijn vooral populair en kan mensen aan het lachen brengen of ontroeren.

 

2.Wees inspirerend en uniek

Maak content die leuk is om te volgen en te delen. Post niet de eerste de beste foto die je maakt. Instagram wordt overspoeld door foto’s van eten en selfies. Onderscheid jezelf van de anderen door originele en jaloersmakende foto’s te posten. Plaats nooit te veel gelijkaardige foto’s na elkaar. Niemand heeft een boodschap aan tien dezelfde beelden. Een unieke foto hoeft helemaal niet de perfecte foto te zijn. Foutjes versterken net dat menselijk gevoel. Beperk het aantal selfies. Door de hele tijd selfies te plaatsen kan je heel ijdel overkomen en volgers verliezen. Wees inspirerend, creatief, en leuk om te volgen. Dan krijg je er vanzelf meer likes en volgers bij.

f

 3.Filter of #nofilter

Instagram is populair geworden dankzij de opties voor filters. Gebruik een filter om net dat tikkeltje extra aan je foto te geven. Met filters wordt de kleur van je foto aangepast, waardoor die een unieke look met een mooi effect krijgt. Instagram heeft een groot gamma aan exclusieve filters die je kunt toepassen. Gebruik niet altijd dezelfde filters want anders zullen je foto’s te veel op elkaar lijken. Sommige filters vallen meer in de smaak dan andere, probeer het even uit om te kijken welke filter het best bij jouw instagramfoto past. Een foto zonder filter kan voor meer originaliteit zorgen, gebruik dan de hashtag #nofilter.

 

4.Wees actief en interactief 

Wie meer likes, reacties en volgers wil krijgen, moet er wat voor overhebben. Je moet actief de foto’s van je vrienden liken en er af en toe een leuke reactie onder posten. Heb je niet genoeg aan je eigen vrienden? Dan kan je het profiel van vreemden afschuimen. Doe ook inspiratie op bij populaire Instagrammers. Let op waar zij over posten, hoe vaak ze posten, welke hashtags ze gebruiken en hoe ze communiceren met hun volgers. Volgers vinden het leuk als je antwoordt op hun reactie. Reageer niet alleen als ze een vraag hebben, maar zeg ook iets leuks terug als ze op je foto hebben gereageerd of je een compliment geven. Zo is de kans groter dat ze jou willen blijven volgen, vaker reageren en je belonen met een hartje. Hoe meer foto’s je plaatst op Instagram, hoe meer je verschijnt op het startscherm van je volgers.

 

5. Timing is alles

Als je wilt dat zoveel mogelijk mensen je foto’s zien, dan moet je ze op het juiste tijdstip plaatsen. Het beste tijdstip om foto’s te plaatsen is wanneer het bij je volgers ochtend is en na het einde van een werkdag. Foto’s blijven op Instagram doorgaans ongeveer 4 uur in iemands nieuwsoverzicht staan. Zet dus geen foto’s online in het midden nacht of je volgers zullen ze waarschijnlijk nooit zien.

 

 6. Koppel andere sociale media aan Instagram 

Mensen die jou volgen op Twitter of Facebook gaan je misschien ook volgen via Instagram. Je kan heel wat potentiële volgers missen als je je accounts niet aan elkaar koppelt. Alle foto’s die je op Instagram plaatst, zullen ook op Facebook en Twitter gedeeld worden, waardoor je veel meer mensen bereikt. Je kunt je accounts aan elkaar koppelen in het menu ‘Instellingen’ op Instagram. Maak je account ook openbaar. Zo ben je beter vindbaar en mensen zullen sneller geneigd zijn om jou te volgen.

 

 7. Like for like-hashtags

Vraag af en toe om een vind-ik-leuk.  Je kan op een creatieve manier vragen om meer likes. Je gebruikt enkele populaire hashtags om vind-ik-leuks uit te wisselen zoals #like4like of #like4likes. Heel belangrijk is dat je niet overdrijft en dat het leuk blijft. Zorg er wel voor dat je iemands foto ook een vind-ik-leuk geeft als de ander jou ook een like gegeven heeft.

Help ons ook aan meer volgers & volg Steps Magazine op Instagram!