Zo organiseer je een wow-feestje

82
Organiseer het perfecte communiefeest

Creëer je eigen wow-factor op je lentefeest of communie. Feestarchitect Ine Brands legt uit hoe je een spetterend feestje bekomt voor echte pretoogjes.

Het feestbeest centraal

We willen toch allemaal liefst van al echte pretoogjes op je feest. Ga dan bij je decoratie uit van het feestbeest zelf. Wat voor persoon is het feestvarken? Welke kleuren vindt die leuk? Welke passie heeft hij of zij? Kan een geboortekaartje bijvoorbeeld als uitgangspunt dienen? Of foto’s van het feestvarken? Het is een extra meerwaarde als je in het feestje probeert (zoveel mogelijk) de persoonlijkheid van het kind te leggen. Dan voelt het feestvarkentje dat het echt wel om hem of haar draait.

Gedoseerd pimpen

Je moet niet alles decoreren. Je kan met minder meer effect creëren met deze tip. Probeer enkele eye-catchers te voorzien. Je hebt bijvoorbeeld meer effect als je al je ballonnen op één plaats hangt dan in elke hoek van de zaal drie ballonnen. Kies enkele eye-catchers waar je je decoratie groepeert. Momenteel is een mooie ballonslinger heel hip, leuk om te maken en je hebt geen helium nodig.

Zorg voor beleving

Creëer beleving aan tafel en voeg een persoonlijke toets toe. Dit kan je bijvoorbeeld doen door met foto’s te werken, een persoonlijke boodschap, een tekening… die je verwerkt in je decoratie. Een persoonlijke boodschap of tekening op de serviet is een eenvoudige en leuke extra toets. Of voor poezenfans snorharen en kattenogen op de rietjes. Of laat je gasten een wens noteren op een mooi kaartje dat op het bord ligt.

Metallic als feestkleur

Je hoeft geen fan van glitters and glamour te zijn maar een klein metallic-accent kan je feestje naar een hoger niveau te tillen. Buiten zilver en goud zijn er nu ook vele andere kleurtjes in metallic te verkrijgen die zelfs een speciale toets geven.

Creëer hoogte aan je tafel

Wil je geen monotone tafelopstelling? Creëer dan hoogte. Zo krijg je tafel meer beweging. Werk met kaarsen, bloemen of maak een leuke tafelslinger. Zet je bedankjes op je bord in plaats van op een bedankjestafel.

Een gezonde sweet table

Denk eens verder dan het klassieke ijslam of de taart. Het feestvarkentje kan tijdens de dag ook de handen uit de mouwen steken en iets gezonds tevoorschijn toveren. Bekertjes (met een eigen tekening op!) vul je met aardbeitjes, leuke prikkertjes bouw je om tot fruitsaté of maak met je cookiecutters beestjes van watermeloen. Voorzie zeker ook potjes met lekkers voor de kleine handjes.

 

Doe nog meer inspiratie op in het boek ‘feest!’ van Ine Brands of via haar website www.studiolala.be.

Tekst: Mieke Vercruijsse / Foto: Unsplash