Zo overleeft je relatie de inrichting van jullie huis

228

28 MEI 2014 | Hij wil het strak, jij kleurrijk. Hij wil een plekje voor al zijn muziek, jij voor je boeken. Hij wil verven, jij behangen. Een huis inrichten is moeilijk, een huis inrichten met twee is vaak nog moeilijker. En toch kan het ook zonder kleerscheuren en vlammende ruzie, en wel met deze tips!

ims248-048

1. Ga op café…
En bespreek daar met jullie twee wat je precies wil. Wat wil jij? Wat wil hij? Logisch dat jullie wensen verschillen, jullie zijn twee verschillende mensen. Schrijf op wat je wil en begin te dromen. Durf dingen combineren. Let the magic begin!

2. Geef en neem
Moet die ouderwetse klok van zijn oma echt een plaatsje krijgen? Ok dan, maar dat betekent ook dat jouw schoenenkast er mag komen. Een relatie is geven en nemen, maar dat wist je vast al.

3. Denk eens na over functies
Waarvoor willen jullie als koppel de ruimtes gebruiken? De slaapkamer enkel om te slapen en te je-weet-wel? Of ook om tv te kijken en jouw yoga te doen? Bespreek eerst samen de functies en denk dan na over inrichting.

4. Maak er jullie nestje van
Hang foto’s op van jullie reizen, lieve berichtjes, geeft het kastje dat jullie samen op de rommelmarkt vonden een mooie plaats… Het is belangrijk dat jullie huisje echt jullie verhaal vertelt.

5. Pik van Pinterest
En gebruik sociale media. Kijk, scroll, save en stuur elkaar door wat je mooi vindt. Zeker als je over iets twijfelt, zijn social media een bron van inspiratie of dat duwtje in de rug dat je nodig hebt.

6. Kop of munt
Zijn er breekpunten of dingen waar jullie echt niet uit geraken, doe dan kop of munt, of ga armworstelen. Alles beter dan ruziemaken!

 Elise Vanhecke